Selectați pagina

Începe Postul Nașterii Domnului. Vă dorim un post binecuvântat!

Începe Postul Nașterii Domnului. Vă dorim un post binecuvântat!

Acest post are o durată de șase săptămâni și este rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioși pentru marea sărbătoare a Nașterii lui Iisus Hristos.

În mod obișnuit, Postul Crăciunului începe la data de 15/28 noiembrie și ține până la 24 decembrie/06 ianuarie, inclusiv. Prin durata lui de 40 de zile, ne amintim de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Astfel, creștinii postind 40 de zile, se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.

În perioada Postului Nașterii Domnului, Biserica a rânduit dezlegare la pește în fiecare sâmbătă și duminică până la 20 decembrie/02 ianuarie când este pomenirea Sfântului Ignatie Teoforul.

De asemenea, se mai dezleagă la pește, untdelemn și vin la fiecare sfânt cu priveghere, prăznuit în această perioadă,precum și la praznicul împărătesc al Intrării în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie / 04 decembrie), în orice zi ar cădea.

Printre sfinții mai cunoscuți ale căror sărbători sunt anul acesta prilej de dezlegare la pește, în cursul săptămânii, amintim: Sfântul Apostol Andrei (30 noiembrie / 13 decembrie), Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica (03/16 decembrie), Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș (07/20 decembrie) și Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul (18/31 decembrie).

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *