Selectați pagina

Începând cu 1 octombrie 2020, starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită

Începând cu 1 octombrie 2020, starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită

După ce în țară a fost anunțat „Cod Roșu”, autoritățile anunță că, începând cu 1 octombrie 2020, starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită.

În acest sens, Ministerul Sănătății a marcat raioanele țării cu 3 culori, fiecare corespunzând gradului de alertă, transmite Știri.md.

”În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 28 septembrie, s-a decis:

Instituirea, începând cu 1 octombrie 2020, starea de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”.

Gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului COVID-19 sunt atribuite la nivel teritorial, în dependență de mai mulți indicatori, care sunt calculați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică o dată la 14 zile. În baza acestora, Comisiile teritoriale de sănătate publică stabilesc măsurile de sănătate publică corespunzătoare gradului de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Pragurile de alertă permite categorisirea nivelurilor de alertă și reprezintă temei pentru implementarea măsurilor de sănătate publică.

Înăsprirea sau relaxarea măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Rămân valabile următoarele măsuri generale de control și combatere a infecției COVID-19:

– Interzicerea aflării în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane;

– Respectarea distanței sociale/fizice de 1 (unu) metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice;

– Interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: deplasărilor în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță; deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate;

– Interzicerea aflării pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement;

– Interzicerea desfășurării activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta cinematografelor”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке