Selectați pagina

Incendiu la Mănăstirea Bănceni, 4 august 2015

Incendiu la Mănăstirea Bănceni, 4 august 2015

BanceniPotrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență în regiunea Cernăuți, pe data de 4 august, ora 17:47 la numărul unic de urgență „101” a venit un apel despre izbucnirea unui incendiu pe teritoriul Mănăstirii Înălțării Domnului din localitatea Bănceni, raionul Herța. Incendiu a avut loc într-o clădire cu trei etaje (chilie) care servea cămin pentru călugări. Focul a izbucnit într-una din camerele de la etajul trei a chiliei și repede s-a extins în pod direct de pe barele din lemn.

Oamenii au observat incendiu numai când flăcările au cuprins cele 400 de metri pătrați al acoperișului – se spune în mesaj.

Primii au venit la fața locului echipele de salvatori al localităților Herța și Molnița. Evaluând situația, lucrătorilor au atras forțe suplimentare din centrul regional. În timpul operațiunii complexitatea incendiului sa agravat din cauză că acoperișul în marea parte era alcătuit din elemente din lemn.

La 20:30 pompierii au stins incendiul. Focul a distrus acoperișul clădirii și câteva obiecte de uz casnic. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane. Cauzele incendiului nu au fost, deocamdată, stabilite.

Sursa: http://costiceni.blogspot.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.