Selectați pagina

Încă un teolog îl acuză pe Patriarhul Bartolomeu de erezie: Respingerea Sfintelor Canoane este o erezie

Încă un teolog îl acuză pe Patriarhul Bartolomeu de erezie: Respingerea Sfintelor Canoane este o erezie

Protopresbiterul Ioan K. Diotis consideră că prin acordarea “autocefaliei” BOaU, Patriarhul Bartolomeu a respins ordinea canonică din Biserică.

Preotul și teologul grec Ioan K. Diotis consideră că acțiunile patriarhului Bartolomeu privind acordarea “autocefaliei” BOaU pot fi considerate ca erezie. Părintele a declarat acest lucru în adresarea sa publicată pe site-ul “Orthodox Typos”.

În special, comentând faptul acordării Tomosului BOaU de către Patriarhul Bartolomeu, părintele Ioan observă că “nici o autocefalie nu a fost acordată cu o încălcare atât de teribilă, prin încălcarea și respingerea Sfintelor Canoane, așa cum s-a întâmplat acum”.

Părintele consideră că în acest caz “acțiunile Patriarhului Bartolomeu au devenit o adevărată încercare și ispită pentru Biserică”.

În opinia sa, liderul Fanarului a încălcat o serie de canoane, printre care a menţionat “invazia clară pe teritoriul unei  jurisdicții canonice străine, doi episcopi într-o regiune, nerecunoașterea penitenţelor bisericești ale altei Biserici Locale, care au fost recunoscute de toate celelalte Biserici, etc.”.

În același timp, părintele a subliniat că “respingerea Sfintelor Canoane este o erezie”.

Protopresbiterul Ioan K. Diotis s-a născut în 1930 în sat. Paleokatuna (Grecia). După ce a servit în marina, a absolvit facultatea de teologie a Universității de la Atena. Din 1957, timp de 40 de ani a slujit în biserica din Atena în cinstea Sf. Marelui Mucenic Panteleimon. Este deținătorul multor decoraţii de onoare, printre care se numără decoraţia Academiei de Științe din Atena și a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei.

Sursa: http://orthodoxostypos.gr/αθεοφοβε-πατριαρχα-δεν-εντρεπεσαι/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *