Ereziarhul Bartolomeu a binecuvântat deschiderea Conferinței Științifice Internaționale Intercreștine, cu tema: „Pistevomen” – (Status Quaestionis și subiectele neglijate ale Niceei și ale Crezului Niceean). Conferința s-a desfășurat la Constantinopol sub auspiciile Patriarhiei Ecumenice, în vederea concelebrării comune în anul 2025, cu ereticul papă Francisc, a aniversării a 1700 de ani de la convocarea Primului Sinod Ecumenic de la Niceea.

Încă un pas spre unirea mincinoasă, menită să constituie ,,religia’’ lui antihrist!
Cu furie și cu neruşinare ei caută „soluţii la deosebirile şi obstacolele”, așa cum numesc ei marele decalaj dintre ortodocși și eretici… Pentru a se stabili sărbătorirea comună a Paștelui.
Când ereziarhul Bisericii Ortodoxe Bartolomeu, afirmă următoarele, la ce să ne mai așteptăm?
„Dacă nu împărtășim speranța și dorul de comuniune deplină, atunci nu putem spune cu adevărat că suntem ucenici ai lui Hristos. Unirea și comuniunea sunt poruncile Domnului […] Dialogul și împăcarea nu sunt opționale pentru noi. Sunt comandamente și porunci. Inutil să spun că rămân obstacole, atât bisericești, cât și teologice. Încă din anii 1960, am stabilit „dialogul iubirii” prin care cele două „biserici”(n.m.ereticii și ortodocșii) ale noastre au făcut schimb de vizite și comunicări cu scopul de a alunga neînțelegerile și prejudecățile din trecut. Și în 1980, am început „dialogul adevărului”, în care, ca „biserici” surori, continuăm să discutăm probleme care ne unesc și ne dezbină într-un efort de a discerne căile pentru călătoria noastră comună de acum înainte”.
Interpretând hotărârile Primului Sinod Ecumenic așa cum consideră ei de cuviință în această conferință specific ecumenistă, adică folosind deciziile Pseudo-Sinodului din Creta, planul lor este deja bine formulat…
Sfântul Porfirie ne-a spus că „religia noastră, Ortodoxia, nu are nicio legătură cu ceilalți. Acum, însă, sunt unii care nu cred că există Dumnezeu, și sunt de părere că nu ar trebui să existe mai multe religii, care despart oamenii și îi aduc în stare de dușmănie. Toți se asigură, tineri și bătrâni, că există o religie și încearcă să facă asta spunând că toți sunt la fel, așa că mai bine să avem doar o singură religie, una bună”.
Cităm spre întărire un pasaj din articol , în cinstea lui Ioan Damaschin, un fervent zelos apărător al Credinței: „În vremea aceea, apărarea Credinței era întreprinsă nu de un Episcop din Vasilevusa, ci de Ioan din Damaschin, care nu era nici Episcop, nici preot, nici călugăr. Acestea sunt exemplele strălucitoare, indicatoarele noastre strălucitoare pentru ca noi, mirenii, să nu ne înfricosăm și să nu ne retragem când ei se luptă cu Ortodoxia noastră.
Viețile Sfinților noștri sunt lumina care ne aprinde râvna pentru credință, pentru învățătură, lumina care ne ține vigilenți, dar care ne și îndrumă atunci când gândim rău și ne ascundem în spatele unor scuze care nu-și află rostul în inima creștină.
Avem un Domn tare și puternic, Domnul oștirilor,Domnul Cel Atotputernic. De cine să ne fie frică?
„Cel care rezistă este un creștin sfânt” !
Nikolaos Manolis
https://katanixi.gr/allo-ena-vima-pros-tin-enosi/
Unde v-a duce nebunia ortodocsa Romania?
Oare nu suntem frați?Ar fi super așa cum ne intelegem cu vecinii.Isus a spus ‘Iubitiva unii pe alții așa cum v-am iubit si eu pe voi; Nu a spus că sunteți catolici ortodocși s-au alte confesiuni.
Stefan Damatar Până în 1054 am avut aceeași Biserică. O singură credință înseamnă întoarcerea la ORTODOXIE
Ecaterina Bratu Mai documentativa.Stiti ceva de Fotie si Celularie?Dar până în 1054?
Stefan Damatar SUNTEM FRAȚI DUPĂ FACERE DAR IN CREDINȚĂ SA NE FIE CU IERTARE: IN MATERIE DE CREDINȚĂ NU FACEM COMPROMISURI
Stefan Damatar Interesează te dumneata, și după aceea vorbiți. Patriarhul Bisericii de Constantinopol nu era de acord cu cel de Roma la un sinod. Cel de Roma sa supărat, și sa despărțit de celelalte Biserici, și a format Biserica catolică. Până în anul 1054 am fost unite. Am muncit în Italia, am văzut Duminica cum transmitea în direct slujba.
Câte-o Duminică zicea, transmitem din Biserică antică Bizantină. Se cunoștea cum era Altarul, picturile cu Sfinți !
Papă Leon al lX le-a era atunci.Prin urmare era urmașul Sf Petru pe care Isus la lasat citiți cum la numit!
Asa scrie in Apocalipsa Capitolu 13 Cititi va rog ca se va implini curand
Gica Matei . Cum ai calculat? Precizează Biblia câte ,războaie au fost? Sau Câte vor mai fi ? Nu. Tataie stai cuminte, nu te grăbi,cu presupusu’. Nici măcar în capitolul 21 nu spune, ora exactă .
Marin Pop EU nu am spus de ora sau de ziua Si Isus a zis Eu vine curand si a mai spus cant veti vedea zmochinul ca infrunzeste stiti ca cara e aproape am spus sa in capitolu 13 din Apocalipsa se desfasoara evenimentele sub ochi nostri pentru a se ajunge din nou sa primeasca puterea religiosa care a dominat lumea timp de 1260 numit Eviul Mediu si cum la 538 aprimit puterea tot la politicude atunci si a dominat prin papaitate Tot si la vremea de fata care traim noi se lucreaza la Noua ordine mondiala O singura Religie si si Roma va domina si Puterea política care este simbolizata ca Fiara core are 2 coarne ca ale unui miel dar zbiara ca un Balaur ii va da puterea Fiarei din Tai care a persecutat pe Sfinti timp de o vreme doua vremu si jumatate de vreme adica 1260
Gica Matei. Noi, încă nu știm cum, calculează Dumnezeirea timpul . Timpul ,e al lor, nicidecum al nostru.,,Eu vin curând ” Poate însemna mii,milioane sau miliarde de ani. Așa că, Izi băiatule, izi (șezi blând). Sperie ciorile, dacă poți! Pe noi Lasă-ne să trăim liniștit.
Vă iau mințile, bani și puterea.
Amin!
Ducase pe pustiu nemernici ordinari!
Sa Aducă Pace,,nu precum,,Kiril care împarte ,,Cruciulițe ? Sfințite Ptr Adolescenții Care in Lupta Cu Credinciosii,,Or sa Facă mii de Crime!
Doamne ferește și apără, aveți grijă oameni buni ce vorbiți,Biserica și credința e una de 2000 de ani.ORTODOXĂ. + AMIN + 🙏