Selectați pagina

Încă un pas spre lagărul electronic: Tehnologia 5G folosită pentru a da viaţă unor holograme

Încă un pas spre lagărul electronic: Tehnologia 5G folosită pentru a da viaţă unor holograme

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, şi una dintre cele mai mari companii locale, a organizat marţi seara în Bucureşti un show în cadrul căruia a evidenţiat performanţele superioare ale tehnologiei de comunicaţii 5G prin integrarea într-un concert al trupei Viţa de Vie a unei holograme live a unui tânăr chitarist care a cântat într-un alt loc, la o distanţă de 2 kilometri de pavilionul din cadrul complexului Romexpo în cadrul căruia a avut loc spectacolul.

Imaginea live a tânărului – Luca Mihail Leaua, în vârstă de 10 ani, proiectată pe scenă în mijlocul trupei Viţa de Vie, a fost una de înaltă rezoluţie astfel că de la distanţă acesta părea că se află în realitate pe scenă. Acest lucru a fost posibil datorită tehnologiei 5G, conform Vodafone.

“Holograma adusă la viaţă prin tehnologia 5G a făcut posibilă transmisiunea audio şi video la nivelul de înaltă calitate necesar, precum şi sincronizarea artiştilor pe toată durata evoluţiei lor live”.

Reprezentanţii Vodafone nu au făcut declaraţii cu ocazia evenimentului şi nu au oferit detalii tehnice cum ar cine a fost furnizorul echipamentelor utilizate.

“Vodafone România a folosit întotdeauna cele mai noi tehnologii pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor, începând chiar de la primul apel de voce realizat în reţeaua noastră digitală, în 1997. Am marcat de-a lungul anilor multe premiere reuşite. Acum, folosim capabilităţile 5G în practică şi inovăm din nou, de această dată la intersecţia dintre arta spectacolului live şi tehnologia de ultimă oră, pentru a-i da unui tânăr muzician talentat curajul să-şi depăşească teama de scenă şi să-şi transforme visul în realitate. Îi dorim ca mâine să devină un adevărat star în muzică. Astăzi, a simţit o parte din această experienţă, iar acest lucru ne demonstrează că viitorul este deja prezent“, a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România. Ea a asistat la concert alături de alţi membri ai echipei de conducere a Vodafone.

Sursa: https://www.zf.ro/business-hi-tech/video-show-vodafone-la-bucuresti-cu-tehnologia-5g-concert-in-care-pe-scena-a-fost-integrata-si-o-holograma-live-17881766

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.