copil muncindUn nou serviciu social va fi lansat pentru copiii aflați în situație de risc. Astfel, începând cu luna iunie 2014, specialiștii organizației „La Strada” vor oferi consultație și consiliere psihologică telefonică gratuită copiilor aflați în situație de risc, părinților și îngrijitorilor ce se vor confrunta cu situații de dificultate și care necesită sprijin.

Serviciile de asistență vor fi prestate la numărul unic de telefon 116111, armonizat cu serviciul similar din Uniunea Europeană.

Serviciul social a fost lansat de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, care a semnat un contract de prestări a serviciilor sociale cu Centrul Internațional pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada” pentru o perioadă de doi ani și jumătate.

„Republica Moldova întreprinde toate măsurile legislative, administrative, sociale necesare pentru a proteja copilul de orice formă de violenţă,” a menționat ministrul Valentina Buliga, accentuând că statul are nevoie de parteneriatul societății civile pentru a obține succese în implementarea acestor mecanisme de prevenire și combatere a violenței.

Sursa: http://ziarulnational.md