Selectați pagina

Încă un dosar penal pentru comentarii pe Facebook

Încă un dosar penal pentru comentarii pe Facebook

facebookUn tânăr din R. Moldova s-a pomenit la mijlocul acestei luni cu un dosar penal pentru un comentariu critic scris  pe rețeaua de socializare Facebook, la adresa deputatului comunist Artur Reșetnicov.

Dosarul este instrumentat de Secția exercitare a urmăririi penale pe cauze excepționale, iar tânărul este bănuit că l-ar fi amenințat cu moartea pe deputatul comunist.

Dumitru Pogolșa s-a pomenit în vizorul procurorilor după ce a comentat o declarație făcută de Reșetnicov pe Facebook, referitor la organizarea unei contramanifestaţii a unioniştilor pe data de 9 mai.

Comentariul său făcea referire la faptul că Artur Reșetnicov nu are „dreptul” să acuze „unioniștii de trădarea intereselor R. Moldova”, dat fiind că deputat ar fi furnizat „informații secrete FSB-ului și altui stat: Federației Ruse”. „Când veți fi găsit vinovat, veți fi condamnat la moarte pentru divulgarea secretelor de stat și înaltă trădare”, a scris Dumitru.

Ulterior, el a declarat pentru portalul Infoprut.ro că răspunsul său nu poate fi considerat drept o amenințare cu moartea pentru că nu exprimă interesul său personal ori vreun motiv personal de a-l amenința.

„Nu am nici o legătură cu dumnealui, nu îl cunosc decât din spațiul public. Este doar o constatare a mea, că în cazul când va fi dovedită trădarea ar fi în interesul statutului să fie pedepsit pentru asta. Nu este nici calomnie, pentru că nu am dat nici un fel de informații false despre A. Reșetnicov nicăieri – nici în mass-media, nici în spațiul online. Faptul că mi-am exprimat opinia nu reprezintă o calomnie. La fel poate fi acuzat și dumnealui pentru calomnierea unioniștilor! Dar eu sunt un simplu cetățean, în timp ce un demnitar nu poate exprima opinii față de simpli cetățeni, din postura funcției deținute” , a precizat Dumitru.

Mariana Rață

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке