Selectați pagina

Înainte era suficient să strigi: „creștini, creștini! “ şi toţi întorceau capul. Acum toţi, de frică, îşi apleacă capul, ca să nu se creadă că sunt creștini. – Arhimandrit Grigorie Zumis despre situaţia din Grecia

Înainte era suficient să strigi: „creștini, creștini! “ şi toţi întorceau capul. Acum toţi, de frică, îşi apleacă capul, ca să nu se creadă că sunt creștini. – Arhimandrit Grigorie Zumis despre situaţia din Grecia

Starețul mănăstirii Dochiariu de pe Muntele Athos, arhimandritul Grigorie (Zumis) a vorbit despre situația din Grecia și Uniunea Europeană, scrie  AgionOros.
„Conducătorii noștri nu pot tolera tot ce miroase a tămâie și lumânări și  luptă în mod conștient cu aceasta. Ei luptă cu Biserica și încearcă să înlăture din calea lor  această „problemă“.  Disperat luptă să nu fie nicăieri cruci, nu să bată clopotele, să nu se aprindă lumânări. Pentru ca plajele să nu fie înfrumuseţate cu biserici, ci cu baruri și cafenele.
Ei adoptă legi hulitoare, care sunt contrare firescului  și legitimează nefirescul. Au anulat ajutoarele financiare pentru mamele cu mulți copii. Biserica nu era pregătită de [lovitura] secera și ciocanul partidului de guvernământ SYRIZA . Am văzut și onestitatea lor politică. Promițând să nu semneze memorandumul cu creditorii europeni, ei nu numai că l-au semnat, dar au profanat Grecia. Ei parcă intenţionat vor să genereze sărăcie și deznădejde. Doar iau și nu dau nimic  înapoi.
Acum, ei doresc să restricționeze circulația banilor în numerar: cu card bancar voi cumpăra lumânări în biserică? Cu cardul de plastic voi  face milostenii? Sunteţi tăcuţi, pentru că vă este frică să vorbiţi? Dar conducătorii în fiecare zi se distrează la înmormântarea noastră și dansează pe mormintele noastre cântând: „Noi i-am zdrobit, distrus, muls“. Peste tot am instalat aparate de muls electronice. Ei ne tratează ca pe nişte vite!
Străzile sunt pline de oameni care încearcă să-şi găsească hrană în containerele de gunoi. Oribil, de nesuportat și de necrezut!!

Grecilor, din orice motiv, li se poate lua casa şi pe banii blestematei Uniuni Europene să cazeze refugiați. Mai întâi dezrădăcinează oamenii de la locul de baştină, iar apoi încep să „aibă grijă.“
„Jos cu orice valori morale,  jos cu simboluri religioase și patriotice, jos cu adevărurile Evangheliei. Jos cu eroii și de sărbătorile naționale” – toate informația e prezentată copiilor într-un mod distorsionat. Trăiască minciunile și teroarea! Înainte nu încuiam casele cu cheie. Acum am baricadat bisericile , ne- am baricadat casele.

Înainte era suficient să strigi: „creștini, creștini! “ şi toţi întorceau capul. Acum … nimeni. Toţi, de frică, îşi înclină capul, ca să nu se creadă că sunt creștini.” – a spus egumenul.

Surse: Agionoros.ru, vimaorthodoxias.gr

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке