Selectați pagina

În următorii ani, plăţile electronice le vor înlocui pe cele în numerar

În următorii ani, plăţile electronice le vor înlocui pe cele în numerar

În următorii ani, plăţile în numerar pentru servicii vor fi înlocuite cu cele electronice. Astfel, orice factură va putea fi achitată on-line din orice colţ al ţării, doar prin introducerea codului de pe cardul bancar. Iniţiativa aparţine Centrului de guvernare electronică care îşi propune, în acest mod, să faciliteze accesul oamenilor la serviciile publice.

[youtube]http://youtu.be/7AxfTIVmpIQ[/youtube]

Conform strategiei “Moldova digitală 2020”, lansată astăzi, orice act juridic sau document oficial va putea fi obţinut, la fel, în timp real, prin utilizarea semnăturii electronice din actul de identitate.

“Stăm acasă, la un calculator, avem buletinul de identitate cu cip integrat, ne identificăm şi putem face oricare tranzacţie”, a declarat ministrul în exerciţiu al Tehnologiei Informaţiei, Pavel Filip.

“La mod practic, cetăţeanul va accesa portalul serviciilor publice. Va solicita un serviciu, de exemplu, cazierul judiciar, şi când va fi redirecţionat spre căsuţa de plată, va accesa achitare şi va putea achita cu cardul bancar”, a menţionat directorul executiv al Centrului de guvernare electronică, Stela Mocan.

Experţii IT spun că, datorită acestor metode, şi oamenii de afaceri nu vor mai trebui să prezinte teancuri de documente.

“De exemplu, ai posibilitatea să-ţi plăteşti impozitele on-line, să verifici on-line ce datorii ai către stat, să primeşti notificările fără să mai stai la cozi la ghişee. Ar trebui schimbate legile, pentru ca să nu mai fie aşa de multe hârtii semnate”, a precizat Cristian Cazan, expert IT.

În 2012, valoarea totală a operaţiunilor cu carduri a fost de 20,3 miliarde de lei. Dintre care doar cinci procente au constituit plăţile fără numerar.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  Se îngustează cărăruşa care duce spre mântuire, să ne pregătim pentru Cruce prin mărturisire şi neprimire a sistemului antihristic, dacă până nu demult era steluţe, pentagrame sataniceşti – astăzi este pecetea lui antihrist în act şi deja se pune şi pe oameni, trebuie să mergem la pământ, altfel nu supravieţuim!
  mai întâi v-a fi pecetea pe urmă războiul, aşa-că nu nădăjduiţi în Domnul dacă vă închinaţi lui antihrist

  Răspuns
 2. Ecaterina

  “Stăm acasă, la un calculator, avem buletinul de identitate cu cip integrat, ne identificăm şi putem face oricare tranzacţie”, a declarat ministrul în exerciţiu al Tehnologiei Informaţiei, Pavel Filip.”

  Deci, după mințile deja cipate ale locotenenților iadului, toți sclavii vor avea în casele lor calculatoare (cei care nu vor avea, fie vor primi aceste calculatoare gratuit, fie vor fi eutanasiați pentru neputința lor?!!) și nu vor face altceva decât să stea în fața calculatoarelor, cu cardurile pregătite să îi îmbogățească pe stăpâni – unicul scop și rol al acestor nefericiți pe pământ.

  o să repet la nesfârșit – Adunați-vă în grupuri, vindeți-vă apartamentele de la bloc, faceți gospodării comune în care să vă rugați împreună, să munciți împreună, să vă hrăniți și îngrijiți unii pe alții.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.