Selectați pagina

În următoarele 15 luni va fi implementat un program național de promovare a drepturilor persoanelor LGBT din Moldova

În următoarele 15 luni va fi implementat un program național de promovare a drepturilor persoanelor LGBT din Moldova

ABA ROLI mdAsociaţia Barourilor Americane Iniţiativa pentru Supremaţia Legii (ABA ROLI Moldova) a fost aleasă să implementeze un program naţional de creştere a capacităţilor instituţionale şi tehnice ale organizațiilor pentru drepturile omului din Republica Moldova, în vederea oferirii de protecţie legală şi de apărare a drepturilor persoanelor LGBT, precum și combaterii discriminării și percepţiilor negative faţă de comunitatea LGBT din Moldova.

Anunțul a fost făcut chiar de Asociația ABA ROLI Moldova pe un site de vacansii de lucru.

Potrivit anunțului, ABA ROLI împreună cu partenerii săi urmează să organizeze, începînd cu luna aprilie 2013, pe parcursul a 15 luni, seminare pentru ONG-uri despre eficacitatea organizaţională, training-uri pentru avocaţii în drepturile omului în vederea operării cazurilor cu clienţii LGBT şi aplicarea legislaţiei existente pentru combaterea discriminării împotriva acestui grup.

“Se vor recruta parteneri juridici pentru a crea campanii de informare a drepturilor pentru persoanele LGBT în vederea ajustării mai uşoare la noua legislaţie. Organizaţiile beneficiare vor fi instruite cum să dezvolte strategii media, să maximalizeze noi mijloace de comunicare şi să manipuleze canalele de televiziune şi radio. Organizaţiile LGBT vor fi învăţate cum să lucreze cu jurnalişti şi  jurişti pentru a combate stereotipurile din media faţă de LGBT.”, se mai menționează în anunțul ABA ROLI Moldova.

Deocamdată nu este clar ce instituție de stat și în baza căror criterii a selectat Asociația ABA ROLI Moldova pentru punerea în aplicarea a obiectivelor de mai sus. S-ar putea ca această asociație să fi fost aleasă în Cadrul Parteneriatului ONU – Republica Moldova 2013-2017, semnat la 20 decembrie 2012, care vizează reforme, inclusiv în domeniul drepturilor omului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.