Selectați pagina

În ultimii ani numărul nașterilor prin cezariană a explodat

În ultimii ani numărul nașterilor prin cezariană a explodat

Numărul nașterilor prin cezariană a explodat în ultimii ani, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit că, în cazul unei femei aflată la prima naştere, orice travaliu, care nu se prelungeşte peste 12 ore, ar trebui să fie considerat normal.

Naşterea prin cezariană poate salva în anumite cazuri, viaţa mamei şi a copilului, relatează TVR. Intervenţia chirurgicală le este recomandată şi femeilor care au născut deja de două ori prin cezariană. Ori celor care devin mame la o vârstă înaintată. În restul cazurilor, femeile trebuie să nască natural, spun medicii.

Orice intervenţie chirurgicală implică şi riscuri. Există posibilitatea apariţiei infecţiilor. Sau a hemoragiei. În plus, nu sunt de neglijat nici durerile postoperatorii care pot dura chiar şi câteva săptămâni.

Naşterea prin cezariană a devenit un fenomen în România după Revoluție, înregistrând cea mai mare creştere a procentului de naşteri prin cezariană din Europa, peste 29%. Dacă în 1990, doar 7,2% dintre copii veneau pe lume printr-o astfel de procedură, acum, procentul a ajuns la aproape 40%.

Cele mai multe naşteri prin cezariană au loc în Cipru. Acolo, jumătate dintre copii se nasc aşa. Urmează în topul european, Italia şi România.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *