Selectați pagina

În ultima perioadă se atestă o creștere în domeniul fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare

În ultima perioadă se atestă o creștere în domeniul fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare

În contextul în care în ultima perioadă se atestă o creștere în domeniul fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare, Poliția Capitalei vine cu câteva sfaturi.

Prin urmare, oamenii legii menționează că dacă vom respecta anumite reguli simple cu privire la siguranța operațiunilor de plată în sistemele bancare, nu vom deveni victima posibilelor fraude, transmite Știri.md.

Astfel, Poliția Capitalei recomandă:

– În cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obţinut date despre cardul de credit sunaţi de îndată instituţia financiară astfel încât contul să fie închis cât mai curând posibil, în acest fel să fie evitată extragerea mijloacelor bănești.

– Dacă a-ți fost contactat de persoane străine și se prezintă ca fiind angajați de la bancă nu aveți încredere, mai întâi verificați informația dacă cu adevărat ați fost contactat de angajații băncii respective și vi se cer datele bancare.

– Dacă doriți de a vinde careva bunuri prin intermediul relelor de socializare nu acceptați să fie efectuate tranzacțiile prin intermediul cardului bancar.

– În caz că vi s-a întâmplat să fiți victime a escrocilor nu întârziați să apelați de urgență la cel mai apropit Inspectorat de Poliție sau prin intermediul serviciului unic 112.

Menționăm că deținătorii de carduri sunt telefonați prin intermediul aplicației Viber și se prezintă ca fiind reprezentanți ai băncii, iar sub pretextul că s-a încercat spargerea contului și pentru a evita sustragerea mijloacelor bănești este necesar ca deținătorul cardului să comunice toate datele, pentru a fi securizat.

De asemenea, escrocii mai acționează și prin intermediul anunțurilor ce sunt plasate de către cetățeni pe site-urile de comercializare si pe rețelele de socializare. Aceștia se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării/rezervării acestuia solicită date personale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.