Mai mulți polițiști din diferite structuri au fost reținuți, în ultima perioadă, fiind bănuiți de comercializarea drogurilor.

Ultimul dintre ei, un angajat al Inspectoratului de Poliție din sectorul Ciocana al Capitalei, a fost reținut, în timpul orelor de muncă, când vindea droguri chiar din mașina de serviciu, fiind îmbrăcat în uniformă. Polițistul a fost reținut pentru 72 de ore.

Recent, alți doi polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare au fost reținuți. Cei doi agenți de circulație au fost filați, timp de aproape un an, de către ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticoruoție (SPIA) a Minsterului de Interne. Unul dintre polițiștii bănuiți a fost plasat în detenție preventivă, iar celălalt va sta în arest la domiciliu.

La 12 noiembrie, a fost reținut un angajat al Poliției de Frontieră, împreună cu alți trei presupuși complici de-ai săi, bănuiți de comercializarea marijuanei. Cei trei au fost reținuți în flagrant, în timp ce vindeau droguri, în valoare de 4200 de lei.

Inspectoratul General de Poliție nu a venit deocamdată cu o reacție pe marginea acestor cazuri.

Autor: Julieta Savițchi, anticoruptie.md