Selectați pagina

In Ucraina, bisericile continua sa se afle sub tirul mortierelor

In Ucraina, bisericile continua sa se afle sub tirul mortierelor

biserica maica domnului iveron donbass ucrainaBiserica Icoanei Maicii Domnului din Iveron, aflata în construcție, s-a aflat sub tirul mortierelorîn Gorlovka, conform unor informatii primite de la reprezentanti locali ai Bisericii.

In Ucraina, bisericile continua sa se afle sub tir

“Trei proiectile au fost trase asupra Bisericii Icoanei Maicii Domnului din Iveron, situata în centrul zonei rezidențiale Nikotovka, intrata sub tir. Una dintre mortiere a căzut lângă intrarea centrală a bisericii, a cărei construcție era aproape finalizată.

Fațada bisericii a fost avariată, 12 ferestre ale bisericii fiind distruse de alte două mortiere. Tigla aflata in curte a fost, de asemenea, deteriorata, cu aceasta fiind planificat sa se finiseze acoperișul.

O altă mortiera a explodat în spatele bisericii”, au declarat surse, citate de Agentia TASS, din Biserica Ortodoxă Rusă, adăugând că bombardamentul a avut loc la primele ore ale zilei de 10 iulie 2016.

In Ucraina, bisericile continua sa se afle sub tir – atacuri repetate

Biserica Icoanei Maicii Domnului din Iveron, din Gorlovka, a fost bombardata de forțeleucrainene, de 6 ori de la începutul acțiunilor militare din Donbas (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In Ucraina, bisericile continua sa se afle sub tir – in pofida acordurilor de pace

Va reamintim ca un acord de încetare a focului in Ucraina a fost semnat la Minsk (pe 12 februarie 2015), după negocierea unui asa-zis “format Normandia”.

Pachetul de măsuri prevedea, totodata, retragerea armamentului, schimburi de prizonieri, alegeri locale in Donbas, reforma constituțională în Ucraina.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *