Notă: Și unii încă insistă că noi, creștinii, suntem cei mai intoleranți și mai obtuzi dintre toți, în timp ce puhoaiele de musulmani care comit astfel de atrocități sunt primiți cu brațele deschise în Europa. Felicitări, Europă, că te faci complice în astfel de crime. Amintim doar Franța ultimelor luni, despre care nu se povestește nimic în mainstream media.

Cităm ştirea apărută pe stirileprotv.ro:

Mai multe explozii au avut loc în duminica de Paşte în Sri Lanka. Bilanţul este uriaş – peste 150 de morţi şi sute de răniţi – şi continuă să crească.

Masacru în Sri Lanka, în ziua de Paşte. Guvernul a declarat stare de asediu, după ce trei biserici catolice din Colombo, Negombo şi Batticaloa şi trei hoteluri de lux din zona capitalei Colombo au fost ţinta unor atacuri cu bombă, în care au pierit cel puţin 156 de oameni şi au fost răniţi în jur de 500. O a şaptea explozie a avut loc câteva ore mai târziu, la grădina zoologică din Colombo, urmată de a opta, într-o zonă rezidenţială. Nu se ştie încă cine este în spatele atentatelor, care au început chiar în timp ce se desfăşura slujba de Paşte.

Desfăşurarea evenimentelor:

UPDATE 13:00 Autorităţile au confirmat că a avut loc a opta explozie în zona Mahawila Gardens din cartierul Dematagoda, tot în Colombo. A fost vorba despre un atentator kamikaze, care s-a detonat înainte de a fi arestat, ucigând trei poliţişti.

UPDATE 12:25 Guvernul de la Colombo a declarat stare de asediu în toată insula, până luni, la ora locală 6 (2.30, ora României). De asemenea, a fost blocat accesul la reţelele de socializare.

UPDATE 12:20 O a opta explozie s-ar fi înregistrat în cartierul Dematagoda din Colombo.

UPDATE 12:10 O a şaptea explozie a avut loc în zona grădinii zoologice Dehiwala din Colombo. Martorii spun că ar fi cel puţin 2 morţi şi mai mulţi răniţi. Atacul ar fi fost comis cu o grenadă de mână

UPDATE 12:00 Sunt 156 de morţi, dintre care 35 cetăţeni străini, potrivit Al Jazeera. Naţionalităţile acestora nu au fost încă precizate, dar se ştie că printre ei erau 2 britanici. Pasagerii liniilor aeriene au fost anunţaţi să se prezinte la aeroport cu cel puţin 4 ore înainte.

UPDATE 11:50 Şcolile din Sri Lanka vor fi închise cel puţin 2 zile din motive de securitate, au anunţat autorităţile

UPDATE 11:30 Informaţii contradictorii privind numărul victimelor – presa locală afirmă că sunt peste 160, în vreme ce agenţiile internaţionale afirmă că sunt doar 138.

UPDATE 11:15 Una dintre bisericile atacate a postat pe Facebook imagini din primele secunde după explozie.

UPDATE 11:00 Au apărut primele imagini din interiorul clădirilor atacate.

UPDATE 10:00 Numărul morţilor a depăşit 150, afirmă CNBC. Conform aceleiaşi surse, ar putea fi în jur de 450 de răniţi. Printre cei ucişi ar fi cel puţin 9 turişti străini.

Dacă aveţi informaţii despre români afectaţi de atentatele din Sri Lanka, vă rugăm să ne trimiteţi pe Facebook sau pe mail.

UPDATE 09:30 Bilanţul a crescut la 100 de morţi, afirmă surse din poliţie citate de Al Jazeera

UPDATE 09:10 Potrivit BBC, sunt cel puţin 50 de morţi iar bilanţul creşte de la un minut la altul.  Au fost vizate bisericile din Kochchikade, Negombo and Batticaloa, atacate chiar în timpul slujbei de Înviere, şi hotelurile Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury. Printre victime ar putea fi şi turişti străini.

Până acum, atacurile nu au fost revendicate.

UPDATE 08:50 Bilanţul a crescut la 42 de morţi

Cel puţin 280 de oameni au fost răniţi în aceste deflagraţii, a afirmat directorul spitalului naţional din Colombo.

PS: Menţionăm că unii mai deschişi la minte, au început să ne sară în cap precum că Sri Lanca e ţară majoritat budistă. Însă între timp mass-media oficială a confirmat că e vorba de cel puţin doi musulmani implicaţi în aceste atacuri teroriste.

A se citi spre exemplu: 

  1. https://swarajyamag.com/insta/two-suicide-bombers-behind-sri-lanka-blasts-identified-as-zahran-hashim-abu-mohammed-death-toll-rises-over-150
  2. https://www.jihadwatch.org/2019/04/sri-lanka-two-muslims-identified-as-attackers-in-easter-jihad-massacres-death-toll-now-165