În această săptămână, într-un precedent care poate deveni periculos, Facebook a anunțat că va bloca tot conținutul de pe Facebook care pune la îndoială dogma oficială privind vaccinurile, şi care insistă asupra faptului că vaccinurile nu fac rău nimănui, că vaccinurile conțin numai ingrediente sigure şi că vaccinurile funcţionează pentru toată lumea.

Facebook face acest lucru prin etichetarea informațiilor de informare a vaccinurilor, ca fiind “dezinformări” sau “farse”. În fruntea acestor informaţii se află afirmaţia că “vaccinurile pot produce autism”, afirmaţie care este dezminţită cu hotărâre de industria medicalo-farmaceutică.

“Monika Bickert, vicepreşedintele Facebook pentru managementul politicilor globale, a declarat ca reţeaua de social media va reduce distribuţia datelor false şi va oferi utilizatorilor informaţii de încredere cu privire la vaccinuri”, spune agenţia AFP.

Însă, se pune întrebarea care sunt “informaţiile de încredere cu privire la vaccinuri”? Nu putem să acceptăm doar informaţiile oferite de corporaţiile farmaceutice; trebuie să avem în vedere şi opiniile asociaţiilor medicilor. Într-o informare publicată pe 26 februarie 2019 pe site-ul Asociaţiei Americane a Medicilor şi Chirurgilor (Association of American Physicians and Surgeons), pe care o puteţi citi AICI (aapsonline.org), se atrage atenţia asupra următoarelor lucruri:

* Medicii americani se opun ferm intervenţiei statului în deciziile medicale, inclusiv în vaccinurile obligatorii. După ce au fost pe deplin informați cu privire la riscurile și beneficiile unei proceduri medicale, pacienții au dreptul să respingă sau să accepte această procedură. Intervenţia guvernamentală în deciziile unor pacienți sau părinți de pacienţi, privind acceptarea unor proceduri medicale reprezintă o intruziune serioasă în deciziile individuale privind libertatea individuală şi autonomia parentală privind creșterea copilului.

* Pentru a impune vaccinarea obligatorie, sunt necesare studii pe o durată îndelungată (de ani de zile), pe un număr adecvat de subiecţi şi trebuie luate în considerare toate evenimentele adverse de sănătate (inclusiv tulburările neurodegenerative).

* Vaccinurile sunt “riscuri necesare”, după cum au recunoscut Curtea Supremă a SUA și Congresul American, oferindu-se un program de compensare a daunelor provocate de vaccinuri, de 4 miliarde de dolari.

* Vaccinul împotriva variolei este atât de periculos încât nu este indicat acum. Vaccinul împotriva rabiei se administrează numai după o expunere suspectă sau la persoane cu risc sporit, cum ar fi medicii veterinari. Vaccinul tusei convulsive cu celule întregi a fost retras din piața SUA, un deceniu mai târziu decât de pe piața japoneză, din cauza unor semne de leziuni grave permanente ale creierului. De aceea, raportul risc / beneficiu variază în funcție de frecvența și severitatea bolii, de siguranța vaccinului și de factorii individuali ai pacientului. Acestea trebuie evaluate de către pacient și medic şi nu impuse de o agenție guvernamentală.

* Rezultatele vaccinării aproape universale împotriva rujeolei nu au fost complet pozitive. Rujeola, când apare, este de patru până la cinci ori mai gravă decât în perioadele de pre-vaccinare, din mai multe cauze: mai mulți adulți, ale căror imunitate bazată pe vaccin a scăzut și mai mulți sugari care nu mai primesc imunitate pasivă de la mama lor imună natural, pentru a-i proteja în timpul perioadei cele mai vulnerabile. Rujeola este o problemă dificilă, iar vaccinarea forțată probabil că nu o va rezolva. Sunt necesare măsuri mai bune de sănătate publică: detectarea mai devreme a focarelor de infecţie, identificarea bolnavilor și izolarea lor, crearea unui vaccin mai eficient și mai sigur şi crearea unui tratament eficient. Cei care aleg să nu vaccineze ar putea-o face în timpul epidemiei sau ar putea fi izolați.

* Concluzia: Vaccinurile nu sunt nici 100% sigure, nici 100% eficiente. Nici nu sunt singurele mijloace disponibile pentru controlul răspândirii bolii.

Pentru a citi întreg comunicatul Asociaţiei Americane a Medicilor şi Chirurgilor, vă mai ofer încă o dată link-ul: aapsonline.org