Selectați pagina

Biserica Ortodoxă a Bulgariei avertizează că imigranții pun în pericol existența statului bulgar

Biserica Ortodoxă a Bulgariei avertizează că imigranții pun în pericol existența statului bulgar

refugiati-irakieniCRIZA IMIGRANŢILOR: Biserica Ortodoxă Bulgară cere autorităţilor să nu mai primească imigranţi în ţară

“Noi considerăm că Guvernul nostru ar trebui să nu mai primească, cu niciun chip, alţi refugiaţi în ţara noastră. În ceea ce-i priveşte pe cei care se află deja aici, este corect ca noi, ca creştini ortodocşi şi ca societate, să-i îngrijim aşa cum putem şi atât cât ne permit resursele noastre insuficiente, dar nu şi pe alţii”, a anunţat vineri Sinodul (cel mai înalt organism executiv) al Bisericii într-un comunicat.

Această problemă este necesar “să fie soluţionată de către cei care au creat-o; nu este drept ca poporul ortodox bulgar să plătească preţul dispariţiei noastre ca stat”, subliniază Sinodul.

“Ar trebui să nu existe nicio îndoială faţă de faptul că Biserica Ortodoxă resimte compasiune şi îndeamnă la solidaritate faţă de toţi aceşti oameni care se află deja printre noi şi care au nevoie în mod real de îngrijire şi sprijin material, după puterile noastre. Biserica explorează întotdeauna motivele nefericirii şi îndeamnă la îndepărtarea lor. Lupta împotriva consecinţelor, dacă motivele nu sunt îndepărtate, este dinainte condamnată”, apreciază acesta.

Respingând acuzaţii cu privire la o reacţie “întârziată” faţă de criza migraţiei, Sinodul invocă faptul că “în experienţa milenară a Bisericii Ortodoxe nu se iau în vedere decizii pripite în situaţii de tranziţie”.

În afară de problemele nevoilor materiale ale migranţilor şi solidarităţii cu oamenii care vin în ţară, afluxul “ridică întrebări despre stabilitatea şi existenţa statului bulgar, în principiu”, apreciază conducerea bisericii.

Afluxul de migranţi ridică “de asemenea întrebarea în ce fel de context spiritual, în ce fel de mediu spiritual va trăi poporul bulgar ortodox, dacă acest aflux continuă până într-acolo încât să modifice echilibrul etnic actual pe teritoriul patriei noastre Bulgaria, pe care Dumnezeu a hărăzit-o poporului nostru ortodox să o locuiască”, adaugă aceasta.

Sinodul îndemană totodată Guvernul de la Sofia să ceară urgent un “sfârşit al războaielor” în Orientul Mijloc şi Africa de Nord, în dialog cu “toate organizaţiile internaţionale” şi să ridice problema “toleranţei interreligioase” în ţări ca Egipt, Siria şi Irak.

“Noi considerăm că Guvernul bulgar ar trebui să-şi concentreze resursele de politică externă asupra opririi războaielor şi nu doar asupra solidarităţii, cu consecinţele continuării ei la nesfârşit”, apreciază conducerea bisericii.

Sinodul, prezidat de către patriarhul Neofit I, este organsmul care guvernează Biserica Ortodoxă Bulgară, într-o ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă.

Sursa: mediafax

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Ecaterina

  Criza imigranților a fost pregătită din timp pentru ca planurile slugilor satanei – jidovilor – să poată fi duse la sfârșit. Iată ce ne mai pregătesc iudele:

  Adevărata mașină a celui de-al treilea razboi mondial și utopia „1984” stă chiar în acțiunile statului român și ale românilor trădători. Surse din țară îmi spun că tot mai mulți militari de carieră renunță la haina militară a statului român ca să îmbrace haina mercenarilor jidomasoneriei mUE. Nu este departe ziua în care acești frați ai noștri vor intra cu forța în casele noastre ca să ne ridice și să ne ducă în lagărele jidomasonilor. Sfârșitul se apropie foarte rapid. Și dacă nu credeți, iată ce ne mai pregătesc.

  http://www.comisarul.ro/politic/exploziv/inca-un-pas-pentru-mobilizarea-rezervisti_577330.html

  Cei ce semnează cu satana în primă fază, vor fi „rezervisti voluntari”. Aceștia vor intra în elita criminalilor, respectiv cadrele superioare. Cei ce vor intra în „eșalonul doi”, prin obligare, vor reprezenta cadrele inferioare ale viitorului „1984”, iar cei care se vor eschiva (ascunde), vor fi viitorii sclavi ai sistemului.

  Să vedeți vânătoare și vânzare de suflete, plângere și-amar… Trierea a început deja de ani buni, însă acum se va accentua. Partea proastă este că nu mai avem lucrători, iar grâul va rămâne pe câmp la mila Domnului.

  Nu vă îngrijorați prea tare de musulmani – au început deja să se omoare între ei peste tot în europa. Sunt deja sute demorți iar numărul lor crește cu fiecare zi. Presa jidovită nu scoate un cuvânt despre acest lucru. Oricum, de haos nu vom scăpa. Ăsta este și scopul idelor, ca să aibă motive pentru legile lor criminale.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.