Selectați pagina

In SUA poti sa fii declarat terorist fara sa fie nevoie de probe in acest sens

In SUA poti sa fii declarat terorist fara sa fie nevoie de probe in acest sens

“În loc sa fie creata o lista cu teroriștii cunoscuti, guvernul a construit un vast sistem bazat pe premisa nedovedita și eronată că se poate prezice dacă o persoană va comite un act terorist în viitor” – spune American Civil Liberties Union (ACLU).

“Pe baza acestei teorii periculoase, guvernul a pus, in secret, pe lista neagra oameni suspectati de terorism, dandu-le sarcina imposibila sa dovedeasca faptul ca sunt nevinovati de o o amenintare care nu a existat niciodata”.

Pentru ca nebunia sa fie si mai mare, un raport recent al Human Right Watch matura pur si simplu cu FBI-ul, acuzand institutia ca a creat pur si simplu teroristii pe care i-a adus in fata justitiei.

“În unele cazuri, FBI-ul a creat teroriști din indivizi care respectă legea, sugerându-le ideea de a lua parte la acțiuni teroriste sau încurajandu-i sa actioneze. Cercetarile au descoperit ca aproape 50 la suta dintre condamnarile pentru terorism dupa 11 septembrie 2001, au fost rezultatul unor cazuri bazate pe informatori. Aproape 30 la suta au fost operațiuni în care informatorul a jucat un rol activ în organizarea complotului” – se arata in raport.

“De multe ori, FBI-ul s-a orientat catre persoane deosebit de vulnerabile, inclusiv cu dizabilități intelectuale și mentale, sau nevoiașe. Guvernul, uneori acționând prin informatori, a dezvoltat în mod activ complotul, convingand și uneori facand presiuni asupra acestor persoane pentru a participa, furnizandu-le inclusiv resursele necesare”.

Sursa: contrasens.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке