Selectați pagina

În SUA nu curge lapte şi miere. Peste 45 mln oameni, sub pragul sărăciei

În SUA nu curge lapte şi miere. Peste 45 mln oameni, sub pragul sărăciei

Numărul persoanelor care trăiesc sub pragul sărăciei în Statele Unite era, în 2013, de 45,3 milioane, reprezentând o rată a sărăciei de 14,5%, care a înregistrat o uşoară scădere în decurs de un an, potrivit unui raport al recensământului american, relatează AFP.

Venitul median pe gospodărie a crescut uşor, la 51.939 de dolari pe an, faţă de 51.759 de dolari în 2012, dar este în scădere cu 8 puncte în comparaţie cu anul 2007, înainte de recesiune.

Pentru familii, rata sărăciei scade uşor, la 9,1 milioane de familii, dar aproape una din trei familii este o gospodărie condusă de către o femeie singură.

Numărul copiilor care trăiesc sub pragul sărăciei scade, de asemenea, pentru prima dată în 14 ani, la 14,7 milioane de copii, faţă de 16,1 milioane câţi erau înregistraţi anul trecut.

Pragul sărăciei pentru o familie de patru persoane este stabilit la un venit anual de 23.834 de dolari. În privinţa asigurării de sănătate, numărul de persoane care nu deţin niciun fel de astfel de asigurare era în 2013 de 42 de milioane.

În plus, potrivit autorilor raportului, aceste date preliminare vor fi precizate ulterior, deoarece modul de calcul a fost schimbat şi face dificile comparaţiile cu anii anteriori.

Sursa: http://infomoldova.net

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *