Selectați pagina

În SUA a reapărut ciuma

În SUA a reapărut ciuma

ciumaLa secole dupa ce a omorat milioane de oameni, ciuma s-a reintors, in modernul oras Colorado, in SUA. Un barbat a murit de ciuma, lansand in urma o familie devastata de durere, informeaza CNN.

Departamentul de Sanatate din oraselul Pueblo, din statul american Colorado, a anuntat, miercuri, ca un adult a murit din cauza ciumei, o boala crunta, dar care a disparut in urma cu secole si nu este des intalnita in epoca moderna, mai ales in zone ca SUA. In ultimii ani s-au inregistrat cateva cazuri izolate, dar cauza aparitiei ciumei n-a fost elucidata in niciunul dintre ele.

Autoritatile nu au oferit niciun alt detaliu despre victima rapusa de boala necrutatoare, ci doar faptul ca este vorba de un adult. “Este posibil ca barbatul sa fi contactat boala de la purici sau un animal mort” au spus surse pentru CNN. Acesta este primul caz de ciuma in Pueblo, din 2004 incoace.

“Din acest caz este important ca ceilalti sa invete sa fie vigilenti. Stati departe de animale bolnave si purici care aduc aceasta molima” au mai spus autoritatile.

Un singur animal, un caine, a fost confirmat in zona, ca fiind purtator al acestei molime. La inceputul anului, un tanar de 15 ani a murit tot din cauza ciumei, in Larimea, primul caz inregistrat in Colorado. In 2014, alti 8 oameni bolnavi de ciuma au murit, insa nici unul in orasul Pueblo.

Centrul de Control si Preventie al Bolilor a dezvaluit un raport, in aprilie, conform caruia un pitbull purtator de ciuma ar fi fost sursa pandemiei care s-a raspandit in SUA, anul trecut.

Bacteria care este responsabila cu raspandirea ciumei poate sa infecteze sangele si sa duca la invinetirea mainilor, picioarelor si altor membre, pana devin negre. Aceasta forma a bolii este intotdeauna fatala, daca nu este tratata cu antibiotice.

Primul caz de ciuma din SUA a fost inregistrat in 1900, adusa de sobolanii infestati care au venit din Asia. Sobolanii sînt cele mai rezistente animale la aceasta pandemie si sînt responsabili pentru raspandirea lor.

 SURSA: stirileprotv.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *