Selectați pagina

În Siria a fost găsită o biserică creștină secretă, subterană, din secolele III-IV, ce a supraviețuit în mod miraculos dominației musulmane

În Siria a fost găsită o biserică creștină secretă, subterană, din secolele III-IV, ce a supraviețuit în mod miraculos dominației musulmane

S-a descoperit un altar subteran, coloane, inscripții grecești și cruci sculptate în piatră in Manbij.

Biserica subterană creștină subterană din secolele 3-4 din Siria a supraviețuit în mod miraculos sub dominația musulmana: arheologii au găsit altare subterane, coloane, inscripții grecești și cruci sculptate în piatră, scrie  christiantoday.

Arheologii au descoperit un lăcaș  subteran al primelor secole ale creștinismului din Manbije, un oraș din nordul Siriei, situat pe teritoriul guberniei Allepo. Acest teritoriu a fost dominat de israeliții- islamici mai mult de doi ani. Sistemul vechilor galerii subterane, în secolele 3-4 ale erei noastre, a servit ca un refugiu secret pentru creștinii supuși persecuției sub autoritatea Imperiului Roman. Ca rezultat al săpăturilor, am reușit să găsim porțile vechi care duceau la sălile de rugăciune subterane, decorate cu coloane sculptate cu cruci și inscripții de piatră și un altar primitiv. În incinte au fost prevăzute uși ascunse care să ducă la căile de salvare, prin care enoriașii templului puteau să scape și să se ascundă în cazul unei ambuscade. Una dintre galeriile subterane duce la mormintele sculptate, cu moaștele sfinților sau a clericilor de atunci.

Potrivit publicației Fox News, primele descoperiri din catacombe subterane au fost făcute de arheologi încă din 2014, dar această informație a fost păstrată în secret pentru a proteja descoperirile  de fanaticii religioşi islamici. Lucrările noi au fost desfășurate abia în august 2017, aproape un an după eliberarea finală a acestui teritoriu. Arheologii au fost localnici foarte utile care au raportat progrese imperceptibil, care a fost descoperit în timpul săpăturilor: poarta cu trepte de piatră care duce la o sala de rugăciune in subteran si alte camere cu pereți decorați cu simboluri creștine.

„Este un loc special în toate structurile subterane, – spune Abdulwahab Sheko (Abdulwahab Sheko), șeful unui comitet municipal special pentru a facilita excavarea, spune despre intrările și porțile ascunse. “Presupun că acest gardian avea o misiune specială de a semnala rugătorii despre pericol, astfel încât să poată alerga in subteran”. „Rezultatele sugerează existența unor grupuri mari de creștini secrete în timp ce în zona, – spune John Vineland (Ioan Wineland), profesor de istorie și arheologie la Universitatea de Sud-Est Christian din Florida, Statele Unite ale Americii. – Ei au trebuit să se întâlnească și să se roage în secret în biserica subterană,  ascunsă de autoritatea romană din timpul persecuției “.

Potrivit profesorului,persecuți

ile „la început au fost sporadice, iar apoi a devenit mai persistente și sistemice.“ Cultul creștin pentru o lungă perioadă de timp a fost ilegal în Imperiul Roman. Religia creștină a fost recunoscută și legalizată numai în timpul împăratului Constantin în anul 313 d.Hr.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.