Selectați pagina

În scopul protecției pădurilor, în Moldova va fi interzis exportul de lemn

În scopul protecției pădurilor, în Moldova va fi interzis exportul de lemn

paduriÎn Moldova, în scopul menținerii pădurilor va fi introdusă o interdicție temporară asupra exportului de masă lemnoasă, relatează NOI.md.

Această hotărîre a fost adoptată de Guvern în vederea conservării resurselor naturale epuizabile, refacerii suprafeței forestiere și respectării dreptului oricărei persoane la un mediu ecologic și sănătos, precum și minimizarea tăierii ilicite a copacilor.

Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, problema menținerii pădurilor este una stringentă în Moldova, acestea ocupînd doar 12 la sută din suprafața totală a țării, pe cînd în majoritatea țărilor europene pădurile acoperă 25-30 la sută din suprafață.

În pofida acestui fapt, Moldova este un exportator activ de masă lemnoasă, livrată preponderent în țările UE care își protejează pădurile sale.

Valeriu Munteanu a specificat că interdicția temporară asupra exportului de masă lemnoasă va contribui la reducerea tăierii ilicite a pădurilor, precum și la menținerea și sporirea suprafețelor forestiere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *