Selectați pagina

În școlile din Rusia cărțile publicate de Fundația Soros sunt arse

În școlile din Rusia cărțile publicate de Fundația Soros sunt arse

Zeci de cărți publicate cu sprijinul Fundației Soros, ONG declarat indezirabil de Moscova, anul trecut, au fost arse la un colegiu din Rusia, anunță un site local care citează o scrisoare oficială a Ministerului Educației, conform Moscow Times.

“Bibliotecile colegiilor din regiunea Komi au fost inspectate pentru a găsi literatură educațională publicată in cadrul unui proiect al Fundației Soros”, se spune în scrisoarea menționată. Astfel de cărți au fost găsite in douĂ librării, iar in una dintre ele un număr de 53 de cărți au fost confiscate și distruse prin ardere”, se spune în document.

S-a constatat că activitățile Fundației pentru o Societate Deschisă și ale Fundației de Ajutor pun în pericol sistemul constituțional și securitatea națională a Rusiei, afirma la finele anului trecut, Maria Gridneva, purtător de cuvânt al procurorului general al Rusiei.

Autoritățile ruse consideră că toate cărțile publicate cu sprijinul Fundației Soros duc la o perecepție pervertită asupra istoriei Rusiei și inoculează directive ideologice străine de ideologia populară a Rusiei, motiv suficient pentru ca acestea să fie confiscate.

Amintim că încă în noiembrie 2015, Fundația Soros a fost declarată “indezirabilă” în Rusia, procurorul general al Rusiei declarând că ONG magnatului american pune în pericol ordinea constituțională și securitatea țării.

Articol relatat de portalul Activenews.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке