Selectați pagina

In scoala, nu ne mai lasa sa spunem nici Craciun, nici Inger si nici sa atarnam vreo stea!

In scoala, nu ne mai lasa sa spunem nici Craciun, nici Inger si nici sa atarnam vreo stea!

craciun interzisIn scoala, nu mai avem voie sa spunem nici „Craciun”, nici „Ingeri”!

Într-una din școlile americane s-a interzis Crăciunul si pomenirea lui Mos Craciun. Astfel de reguli noi au fost adoptate intr-o scoala din Brooklyn-New York, după o schimbare efectuata in cadrul conducerii. Noul director a anulat, de asemenea, Ziua Recunoștinței și ceremonia depunerii jurământului de loialitate față de steagul american, informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe, citand revista Vesti.

In scoala Nr. 169 din Brooklyn invata 1600 de copii. 95% dintre ei sunt de origine asiatică și latină. Directorul Eugene Kim a decis ca acestia ar trebui sa se obisnuiasca sa tina alte sărbători, și a dispus să fie înlocuit „Crăciunul”, cu „Festivalul Iernii”, iar Ziua Recunoștinței cu „Festivalul recoltei”.

„Nu avem voie să spunem ‘Crăciun’, ni s-a interzis orice legătură cu el, și cu tot ceea ce este asociat cu Moș Crăciun. Nici ‘îngeri’. Nu putem folosi nici macar decoratiuni in forma de stea, deoarece acestea ar putea fi asociate cu vreo religie, de exemplu cu Steaua lui David”- a declarat șeful Asociației Profesorilor de Liceu din Brooklyn, Mimi Ferrer.

Potrivit New York Post, un alt pro-decan, în ultima lună, le-a atras atentia profesorilor ca „nu toți copiii sarbatoresc aceleași sărbători”.

Anterior, o schimbare similară a fost pusă în aplicare într-una din școlile italiene. Directorul Liceului din Rozzano, din apropiere de Milano, a interzis sărbătoarea Crăciunului, pentru a „nu fi ofensate sentimentele studenților care nu mărturisesc Creștinismul”. Inițiativa nu a fost susținută de părinții elevilor. Situația a fost rezolvata chiar de Primul-Ministrul italian, Matteo Renzi. El a considerat o greșeală acțiunea directorului.

Asa vrei sa devina scoala copiilor tai? Nu uita ca au dreptul sa se bucure si ei de Nasterea Domnului!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке