Selectați pagina

În Republica Moldova avem înregistrați oficial 7300 de deținători de albini. Un deținător are în medie 32 de familii

În Republica Moldova avem înregistrați oficial 7300 de deținători de albini. Un deținător are în medie 32 de familii

În scopul evidenţierii importanţei albinelor pentru umanitate şi necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare, la 20 mai este marcată Ziua mondială a albinelor, scrie cotidianul.md

Dispariţia albinelor ameninţă siguranţa alimentaţiei mondiale, având în vedere că o treime din producţia agricolă la nivel mondial depinde de polenizare, realizată cu precădere de albine.

În ultimii ani, populaţiile de albine şi polenizatori sălbatici s-au restrâns drastic, ca o consecinţă a activităţii umane iraţionale – agricultura intensivă, utilizarea pe scară largă a pesticidelor, poluarea, schimbările climatice etc.

Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută că a decis să înregistreze o iniţiativă cetăţenească europeană intitulată „Salvaţi albinele! Protejarea biodiversităţii şi îmbunătăţirea habitatelor pentru insecte în Europa”.

Conform unui comunicat emis de ANSA, în Republica Moldova avem înregistrați oficial 7300 de deținători de albini. Un deținător are în medie 32 de familii.

Cu această ocazie, ANSA reamintește despre prevederile Legii nr. 70 din 30.03.2006, modificată ulterior în an. 2008 și 2010, care are drept scop reglementarea relaţiilor privind activitatea în apicultură, protecţia drepturilor apicultorilor, protejarea albinei melifere şi crearea condiţiilor pentru utilizarea ei raţională la obţinerea produselor apicole şi polenizarea florei entomofile.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *