Selectați pagina

În regiunea Odesa a fost blocată intrarea în Transnistria

În regiunea Odesa a fost blocată intrarea în Transnistria

odesaReprezentanții aripii tinere a batalionului ucrainean ”Azov”, de comun acord cu mai multe organizații obștești, organizează blocada hotarelor cu Transnistria, comunică ”Adevărul ucrainean” cu referire la serviciul de presă al ”Corpului civil Azov Odesa”.

Acțiunea, potrivit declarației, are drept scop susținerea tătarilor din Crimeea.

”Acțiunea sincronizată de blocare a frontierei moldo-transnistrene în punctul de trecere ”Bender” va fi realizată de transnistrenii care au fost nevoiți să plece în Moldova din cauza persecuţiilor politice”, se spune în comunicat.

În ajun, deputații din Rada Supremă a Ucrainei, mișcarea extremistă interzisă în Rusia ”Sectorul de Dreapta” și liderii organizației neînregistrate ”Mejilis a tătarilor din Crimeea” Mustafa Djemilev și Refat Ciubarova au procedat la blocarea frontierei cu Crimeea în contextul așa-numitei blocade alimentare a republicii.

Crimeea a devenit regiune a Rusiei după referendumul din martie 2014, la care majoritatea locutorilor autonomiei ucrainene de atunci au votat pentru intrarea în componența FR. Moscova afirmă că referendumul din Crimeea corespunde tuturor normelor internaționale și Statutului ONU. Ucraina continuă să considere Crimeea o regiune a sa, dar fiind un teritoriu ocupat provizoriu.

SURSA: infobiz.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *