Selectați pagina

În prag de război? Transnistria pregăteşte buncăre şi adăposturi antiradiaţii

În prag de război? Transnistria pregăteşte buncăre şi adăposturi antiradiaţii

razboiLiderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a semnat ieri un decret prin care a cerut ca, până la 1 noiembrie, să fie pregătite pentru exploatare toate adăposturile de protecţie civilă.

În ordinul emis de aşa-numitul preşedinte al republicii autoproclamate moldoveneşti nistrene se arată că structurile care au în gestiune buncăre şi construcţii antiradiaţii, prevăzute pentru adăpostirea populaţiei civile trebuie să le aducă în stare gata de utilizare, până la 1 noiembrie. În caz contrar, riscă sancţiuni administrative. De asemenea, reprofilarea şi demolarea spaţiilor de protecţie civilă sunt interzise.

Evgheni Şevciuk nu explică în document necesitatea acestor măsuri. Deşi a negat că Transnistria s-ar pregăti de un confict armat, anterior el a mobilizat rezerviştii pentru pregătiri militare.

Totodată, liderul regimului separatist a acuzat autorităţile din Ucraina şi din Republica Moldova că intenţionează să escaladeze tensiunile în preajma regiunii transnistrene.

De cealaltă parte, autorităţile din Ucraina au denunţat că forţele separatiste transnistrene pregătesc acţiuni subversive la graniţa cu teritoriul ucrainean. Ca o măsură preventivă, în luna iulie, Kievul a decis să sape un sanţ antitanc de-a lungul frontierei cu Transnistria.

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

7 Comentarii

 1. slava

  Iaka e aproape sa se implineasca si profetia care spune ca din chisinau nu va ramine piatra pe piatra, va fi pasune de vaci, anume chisinaul, nu si toate suburbiile

  Răspuns
 2. irina

  slava de unde asa proorocii?ale cui sunt? ca din chisinau nu va raminea piatra pe piatra?multumesc

  Răspuns
 3. slava

  miau spus cineva din enoriasi care au fost pe la diferiti stareti in rusia, mai concret multi stareti ii dadeau binecuvintare sa paraseasca chisinaul, si toti spuneau ca nu va ramine piatra pe piatra, anul acesta deja au auzit prin careva canale de la un evreu care paraseste moldova aceasi afirmatie, tipa intrun an de zile chisinaul va fi pasune de vaci, despre in cit timp nustiu, dar daca au spus staretii cred ca trebu sai credem

  Răspuns
  • Nume

   Da daca n-avem posibilitate sa plecam de aici? daaaa!

 4. Slava

  nustiu eu mam impartit cu ce am auzit, si eu singur traiesc in suburbia orasului, dap asta nu inseamna neaparat ca vor muri toti, dar daca nai in alta parte la cine sa te duci atuncea va fi mai rau cind nai sa ai unde dormi, asa mia lamurit, si persoana care mia spus tot a vindut ce avea in oras si sa mutat in suburbie, linga manastire

  Răspuns
  • Irinarh

   Da… Hai te rog! Si daca Chisinaul va fi praf, cum crezi, unde vor fugi cei ce ramin? Nu peste suburbii vor da busna? Sau, crezi ca le va fi rusine si vor prefera sa moara de foame si frig?
   Iata atunci jale mare se va abate peste casele oamenilor din apropierea orasului. Padurile si locurile indepartate, ascunse, binecuvintate de Dumnezeu, ba cred ca doar daca vom avea deprinderea rugaciunii lui Iisus ne va salva.
   Nadejdea la Domnul!
   Sa nu deznadajduim!
   Nu e starsnic ca murim, problema e ca suntem departe de viata duhovniceasca chiar daca ne credem crestini, deci sa ne pregatim sufletele pentru marea Intilnire cu Domnul.
   Hristos a Inviat, fratii mei!

 5. Nume

  Ma scuzati de intrebarea prosteasca pe care am pus-o, clar ca daca o sa fim oameni asa de vrednici nu ne mai pierde Dumnezeu, o sa gasesca el metoda sa ne scape. Cu adevarat, nu trebu de lamentat ca daca nu scapam, inseamna ca n-am meritat! Si gata.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii