Selectați pagina

În pofida persecuțiilor şi sechestrărilor de Biserici, clerul Episcopiei Cernăuți-Bucovina a Bisericii Canonice rămâne credincios lui Hristos în Biserica Sa

În pofida persecuțiilor şi sechestrărilor de Biserici, clerul Episcopiei Cernăuți-Bucovina a Bisericii Canonice rămâne credincios lui Hristos în Biserica Sa

În pofida celor 3 luni de persecuții, amenințări, sechestrări de Biserici și promisiuni de bunuri materiale, clerul Episcopiei Cernăuți-Bucovina a Bisericii Canonice rămâne credincios lui Hristos în Biserica Sa, sub conducerea Preafericitului Părinte Mitropolit Onufrie al Kievului și toată Ucraina, raportează Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.

Potrivit serviciului de presă eparhial, doar doi preoți s-au rătăcit în biserica schismatică, 447 preoți rămânând credincioși Bisericii și jurământului dat în momentul hirotonirii. Astfel, ei nu și-au abandonat turmele, încredințate lor, de către Dumnezeu.

„În ultimele luni, am văzut amenințări personale, sechestrarea bisericilor, încuietori tăiate, vorbe deșarte răspândite de mass-media” independentă „, ispita onorurilor din partea oficialilor de stat, promisiuni de beneficii materiale de la creatorii noii credințe … Dar ce-i cu toate acestea, dacă ați trecut pragul, puteți cădea doar mort? „scrie clerul eparhial.

În ianuarie, clerul Mitropoliei Gertsa al Eparhiei Cernăuți-Bucovina a adresat autorităților locale o scrisoare deschisă, cerând încetarea persecuției clerului Bisericii Canonice.

„Vom mărturisi credința pe care Hristos ne-a lăsat-o”, scrie în declarație.

„Rămânem credincioși Domnului Dumnezeu, Bisericii Ortodoxe Canonice în persoana Mitropolitului Onufrie al Kievului și a întregii Ucraine, și vom sluji, mai presus de toate lui Dumnezeu, credinței adevărate ortodoxe și poporului ucrainean, și vom fi într-o rugăciune cu întreaga lume canonică ortodoxă „.

În această ultimă declarație, clericii cheamă pe toți credincioșii, să se roage pentru păstorii devotați ai Bisericii, căci Domnul le va acorda putere pentru a rezista în mod cert problemelor prezente.

Regiunea Bucovina găzduiește peste 100 de parohii în limba română, ceea ce a făcut-o oarecum o zonă de conflict. În ultima sa declarație privind criza ucraineană, Sfântul Sinod al Patriarhiei Române a declarat că va lua în considerare în mod special soarta acestor parohii și că va căuta o garanție atât de la autoritățile ecleziale cât și de la stat, ca limba și cultura română să fie protejate și că va fi înființat un vicariat românesc, pentru a facilita legătura lor cu patria lor strămoșească, România.

Mitropolitul Epifanie Dumenko, primatul bisericii schismatice, a declarat că este gata să se întâlnească în condițiile puse de Sinodul Român pentru a deschide un vicariat, urmând ca mai târziu să pregătească o delegație către Biserica Ortodoxa Română. Schismaticii se așteaptă ca Biserica Română să fie printre primele Biserici, care îi va recunoaște, deși Sinodul Român a cerut în prealabil Moscovei și Constantinopolului, să rezolve problema de comun acord.

Sursa: http://orthochristian.com/120135.html

Traducere: Mărturisirea Ortodoxă

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *