Selectați pagina

În plină revoltă a americanilor, compania NIKE scoate un clip publicitar cu îndemnul: “Să nu stai şi să taci”

În plină revoltă a americanilor, compania NIKE scoate un clip publicitar cu îndemnul: “Să nu stai şi să taci”

Iată ceva care ar trebui să ne pună pe gânduri… La doar câteva zile de la presupusul omor al omului de culoare George Floyd de către un poliţist alb (a se citi şi Soros ține America în flăcări – prăduiri, distrugeri, haos. Trump declară ”ANTIFA organizație teroristă”), eveniment care a dus la actualele revolte din SUA, compania Nike (cea care vinde articole sportive), celebră cu sloganul „Just Do It”, adică „Pur şi simplu, fă-o”, vine acum cu un clip publicitar în care pare că sprijină revoltele sociale. Videoclipul publicitar se numeşte „For once, Don’t Do It”, adică „Pentru o dată, să n-o faci”, şi se vrea a fi un fel de „telejustiţie” socială. Videoclipul YouTube îl puteţi urmări mai jos:

Pe o muzică de pian, pe un fundal negru apar scrise mai multe mesaje: „For once, don’t do it. Don’t pretend there’s not a problem in America. Don’t turn your back on racism. Don’t accept innocent lives being taken from us. Don’t make any more excuses. Don’t think this doesn’t affect you. Don’t sit back and be silent. Don’t think you can’t be part of the change. Let’s all be part of the change.”

În traducere liberă: „Pentru o dată, să n-o faci. Să nu pretinzi că nu există o problemă în America. Să nu întorci spatele rasismului. Să nu accepţi ca vieţi inocente să ne fie luate. Să nu mai cauţi scuze. Să nu crezi că asta nu te afectează. Să nu stai şi să taci. Să nu crezi că nu poţi fi parte din schimbare. Să fim toţi parte din schimbare”.

Acum… nu ştiu despre ce schimbare e vorba. Că dacă e să trecem într-o „nouă ordine mondială”, nu mulţumesc, nu doresc o asemenea schimbare. Dar chiar lui Nike îi pasă de „justiţia socială”? Foarte bune sunt cuvintele lui Clay Routledge, care a spus odată: „Trăim într-o eră a capitalismului, în care companiile pretind că le pasă de justiţia socială, pentru a vinde produse oamenilor care pretind că urăsc capitalismul”.

În trecut, compania Nike a fost acuzată că se foloseşte de mâna de lucru ieftină din ţările din lumea a treia pentru a-şi produce bunurile scumpe.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.