Seful comitatului local Rockland, Ed Day, a organizat o conferință de presă pentru a anunța interzicerea de urgență a copiilor care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei, care ar putea apărea în orice loc public, „prima interdictie de acest gen din țară.

Stire de ultima ora: In comitatul Rockland din New York se instaureaza statul politienesc in favoarea vaccinurilor – copiii nevaccinați au interdictie in locurile publice – Departamentul de Sanatate merge din ușă în ușă.

O femeie a înregistrat un apel telefonic la Departamentul de Sănătate din Rockland, unde au recunoscut că în prezent există doar cinci cazuri active de rujeolă în județ:

Seful consiliului local Rockland, Ed Day, a organizat o conferință de presă in prealabil, anunțând că a declarat „o stare de urgență” în legătură cu cele 153 de cazuri de pojar din comitatul Rockland din statul New York pe o perioadă de 6 luni și a interzis tuturor copiillor sub vârsta de 18 ani să apară în orice zonă publică, care include școli, mall-uri și locuri de cult.

Dl. Day a spus că acesta a fost „primul astfel de efort de acest tip la nivel național”.

Interdicția de urgență se refera în mod clar si la părinții copiilor nevaccinați, așa cum a declarat dl. Day:

Părinții vor fi trași la răspundere dacă se constată că vor încalca starea de urgență. Iar acest efort vizeaza parintii copiilor. Îi îndemnăm încă o dată, acum cu autoritatea legii, să isi vaccineze copiii.

Domnul Day a încercat să reducă temerile legate de punctele de control ale poliției și de controalele aleatorii pentru vaccinare, dar a afirmat, de asemenea, că orice părinte care nu respecta ordinul de urgență va fi trimis la procuratură pentru o eventuală urmărire penală.

Dacă ni se aduce in atenție situatia in care un părinte impiedica intentionat vaccinarea copilului, incalcand starea de urgență, el va fi trimis la procurorul districtual.

Departamentul de Sănătate al comitatului Rockland, care a recomandat interdictia, a relatat că merge din ușă în ușă și a contactat casele din comunitate într-un efort de a face față epidemiei rujeolei.

Ziua a fost critică si pentru cei care nu au acceptat vizitele la domiciliu:

Inspectorii noștri au început să răspundă rezistenței crescânde din partea celor pe care încearcă să ii protejeze.

Inspectorii noștri de sănătate au raportat ca oamenii le-au inchis telefoanele sau le-au spus să nu mai ii deranjeze. Li s-a spus „nu discutăm acest lucru – nu vă întoarceți”, atunci când vizitează casele persoanelor infectate ca parte a investigației lor.

Acest tip de răspuns nu este acceptabil și, sincer, este iresponsabil.

Este extrem de dificil pentru departamentul nostru de sănătate să-și facă datoria atunci când oamenii refuză să coopereze cu anchetatorii noștri și nu reușesc să notifice medicii atunci când sunt bolnavi.

Departamentul de Sănătate si seful comitatului local, Ed Day intenționează să introducă o legislație care ar face o astfel de interdicție permanentă în Rockland:

Suntem în curs de elaborare a unei legi locale care să asigure protecția locuitorilor și vizitatorilor comitatului în cazurile de apariție a bolilor transmisibile, luand in consideratie partenerii noștri din guvern si cadrul legislativ din comitatul Rockland.

Datorăm asta locuitorilor comunității noastre, astfel încât să nu mai trecem prin asta niciodată.

În timpul conferinței de presă, cineva a pus o întrebare cu privire la posibilitatea unor provocări juridice fata de interdictie pe baza obiecțiilor religioase. Majoritatea imbolnavirilor  de rujeola din comitatul Rockland au avut loc în comunitățile evreiești, unde călătorii din Israel au fost infectati cu pojar.

De asemenea, New York este unul din statele din S.U.A., care permite scutirile religioase de vaccinuri prin lege.

Dl. Day a fost destul de ferm in răspunsul său:

Mai întâi de toate, să clarificăm ceva, nu există o scutire religioasă. Faptul că avem aproape 17.000 de tineri imunizați într-o comunitate în mare parte ortodoxă (evreiască) ne spune că nu este cazul unei scutiri religioase.

Când Consiliul Rabinilor ne spune că doresc copii imunizați, ne confirma că nu este o scutire religioasă. Atunci când o sută de rabini din comunitate lucrează cu noi pentru a imuniza cetatenii, ni se confirma că nu este o scutire religioasă.

Sunt creștin. Nu stiu sa existe ceva in religia mea care sa se opuna acestei masuri.

Deci, aparent, comitatul nu intenționează să onoreze scutirile religioase legale ale statului New York.

Când s-au confruntat cu întrebări mai specifice despre vaccinul ROR (impotriva rujeolei, oreonului si rubeolei), cum ar fi o persoană care a întrebat dacă vaccinul ROR a fost pentru tulpina corectă de rujeolă aflată în prezent în comunitate, domnul Day a ales să critice pe cei care au suferit din cauza leziunilor vaccinului, un temei moral mai înalt pentru „binele mai mare” al societății:

Dacă te bazezi pe People Magazine și Jenny McCarthy pentru opinia ta medicala, atunci trebuie să începi să îți reanalizezi viața.

Există riscuri în toate.

Este posibil ca un copil sau câțiva copii sa fi fost afectati de vaccinare? Bineînțeles că se poate.

Dar este ceva numit „binele suprem” aici. Societatea trebuie să ajungă la o înțelegere la un moment dat, că avem o responsabilitate față de binele comunității.

O altă întrebare adresată de reporteri a fost motivul pentru care interdicția includea doar copii, atunci când evident că adulții din comunitate nu sunt, de asemenea, complet vaccinați cu vaccinul ROR sau au fost vaccinați cu mulți ani mai devreme, situatie în care vaccinul ar fi devenit ineficient până in prezent.

Răspunsul a fost pur și simplu că majoritatea focarelor de rujeolă au fost printre copiii sub 18 ani.

Mai mulți oficiali din regiune s-au alăturat lui Ed Day la conferința de presă, inclusiv comisarul pentru servicii sociale din județul Rockland, Joan Silvestri, care supraveghează Serviciile de protecție a copilului din comitat.

Acest lucru înseamnă ca Serviciile de protectie a copilului ii poate decade din drepturile parintesti dacă refuză să-și vaccineze copiii?

Urmăriți întreaga conferință de presă:

Sursa: http://vaccineimpact.com/2019/breaking-rockland-county-ny-becomes-americas-first-vaccine-police-state-bans-unvaccinated-children-from-public-places-health-dept-goes-door-to-door/