Selectați pagina

În Moldova se va deschide biroul de legătură al NATO

În Moldova se va deschide biroul de legătură al NATO

nato_north_atlantic_terrorist_organizationÎn Moldova se va deschide Biroul de legătură al NATO. În „Monitorul oficial” a fost publicat decretul preşedintelui Nicolae Timofti cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării unui Acord între Moldova şi Alianţa Nord-Atlantică privind Biroul de legătură NATO în RM.

După cum a relatat anterior INFOTAG, despre intenţia de a deschide un birou de legătură al NATO la Chişinău a anunţat încă în 2014 reprezentantul de atunci al Republicii Moldova la NATO, Mihai Gribincea. El a spus că biroul va constitui un canal de comunicare directă între autorităţile statului şi NATO, iar Alianţa Nord-Atlantică va primi astfel din prima sursă informaţii despre evenimentele din Moldova, fapt ce va facilita identificarea domeniilor în care Moldova necesită asistenţă pentru a-şi reforma sectoarele de apărare şi securitate.

În opinia sa, deschiderea biroului va evidenţia dorinţa politică a ţării de a coopera cu NATO, cu menţinerea statutului de neutralitate al ţării.

Iniţial se preconiza ca biroul să fie deschis în 2015.

NATO deţine structuri similare în multe ţări. De exemplu, la Tbilisi activează Biroul de legătură şi cooperare NATO în Georgia, iar la Moscova – Biroul informaţional NATO. La Chişinău deja de câţiva ani activează Centrul de Informare NATO.

Sursa: Infotag

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке