servicii electroniceAcestea sunt prevederile modificărilor Legii privind reglementarea activității antreprenoriale prin licențiere, care au fost adoptate vineri de Parlament în prima lectură.

E-licențierea este un serviciu electronic/sistem digital de licențiere, care prin intermediul web-interfață dă posibilitate solicitantului sau licențiatului să trimită în regim on-line declarații pentru eliberarea, prelungirea sau reformularea licenței și pentru a obține confirmare în format electronic, sau respingea propunerii în același format.

Modificările la lege prevăd printre altele o redacție mult mai clară și funcțională a tipurilor de activitate licențiată în cadrul serviciului E-licențiere. Aplicarea sistemului electronic de licențiere și îmbunătățirea procedurii de licențiere a activității antreprenoriale va ușura accesul antreprenorilor la serviciile de obținere a licenței, va reduce din timpul și cheltuielile pentru vizite la structurile de stat și va limita contactele directe ale agenților economici cu funcționarii de stat.

Sursa: http://infomarket.md