Selectați pagina

În Moldova ar putea fi implementat Registrul unic al controalelor de stat

În Moldova ar putea fi implementat Registrul unic al controalelor de stat

republica moldovaPremierul Pavel Filip a avut o şedinţă de lucru cu participarea reprezentanţilor Asociației Businessului European (EBA), care reprezintă un spectru larg de companii şi pe cei mai mari investitori din Republica Moldova.

Potrivit unii comunicat de presă al Guvernului, întrunirea a avut scopul ca Premierul să afle din prima sursă percepția reprezentanților EBA referitor la evoluția mediului de afaceri, de a vedea opinia lor referitor la activitatea Guvernului şi de a stabili acţiunile de colaborare în vederea atingerii obiectivelor trasate.

Participanţii la şedinţă au remarcat faptul că mediul de afaceri observă în ultima perioadă mai multe aspecte pozitive în activitatea Guvernului şi au venit cu o serie de propuneri privind eliminarea vulnerabilităţilor din sistemul economic al ţării. Ei au optat pentru promovarea cât mai urgentă a măsurilor de modificare a legislaţiei privind controalele de stat şi implementarea Registrului unic al controalelor de stat, dar şi pentru realizarea reformei actelor permisive.

De asemenea, s-a discutat despre măsurile de consolidare a sistemului bancar şi de sporire a încrederii în sectorul financiar al Republicii Moldova – un element esenţial pentru dezvoltarea investiţiilor. Pe lângă aceasta, a fost menţionată necesitatea respectării procedurii de Analiză a Impactului de Reglementare la elaborarea şi adoptarea politicilor statului în diverse domenii, precum şi a implementării eficiente a strategiilor şi politicilor elaborate, astfel încât acestea să aducă rezultatele aşteptate şi de business, şi de populaţie.

Pe agenda discuţiilor au fost, de asemenea, subiecte ce vizează dezvoltarea sectorului tehnologiilor informaţionale, reforma administraţiei publice şi consolidarea capacităţilor instituţionale ale structurilor statului.

Interlocutorii au convenit asupra menţinerii unui dialog permanent, inclusiv pe platforma Consiliului Economic, pentru a asigura un parteneriat veritabil între sectorul public și cel privat, în scopul susţinerii mediului de afaceri, atragerii investiţiilor şi dezvoltării social-economice a ţării noastre.

Doina Secrieru / http://oficial.md/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке