Selectați pagina

În Moldova a fost organizat un serviciu de plasament pentru migranți

În Moldova a fost organizat un serviciu de plasament pentru migranți

migrantiÎn Moldova a fost organizat un serviciu de plasament de urgență pentru migranți și cetățenii țării care au ajuns în situație de impas fără acte, bani și adăpost. Primele două persoane în etate, repatriate din Rusia și Ucraina, au fost deja adăpostite. Vor avea grijă de ele timp de o jumătate de an, după care li se va găsi spațiu locativ ori vor fi plasate la un azil de bătrîni.

Un bărbat, care cîțiva ani a muncit la Moscova, dar a pierdut actele și s-a pomenit în stradă fără mijloace de existență, a fost repatriat.

„Fără buletin de identitate nu puteam să închiriez o locuință. Înnoptam la scara blocurilor, iar vara – pe malul unui lac. Eram disperat, dar Moscova nu crede lacrimile”, a spus bărbatul.

În următoarele zile, la Serviciul-plasament pentru migranți vor fi aduși încă trei conaționali din Rusia. Oamenii aici sînt hrăniți și li se acordă asistență medicală, psihologică și juridică.

„Ei vin încoace speriați, deprimați moral. Nu știu la ce să se aștepte”, a spus Gheorghe Gherștega, director al Azilului Republican pentru Invalizi și Pensionari.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.