Selectați pagina

În Moldova, a aparut un nou drog care provoaca un sir de decese

În Moldova, a aparut un nou drog care provoaca un sir de decese

etnobotaniceManagerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, doctorul Adrian Streinu Cercel, a avertizat ieri despre apariția pe piață a unei țigări letale cu plante etnobotanice, care au provocat deja decese în R. Moldova, transmite agerpres.ro.

Potrivit lui Adrian Streinu Cercel, în România nu au fost semnalate cazuri de deces din cauza respectivei țigări, dar în Republica Moldova s-au înregistrat astfel de cazuri. „Nu există cazuri de deces în România, dar astfel de situații au fost semnalate în Republica Moldova. Trebuie să tragem un semnal de alarmă, mai ales că suntem la câțiva pași de Prut și pot apărea și la noi astfel de țigări, care nu sunt altceva decât o nenorocire pusă pe piață de niște iresponsabili”, a declarat managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Declarațiile au fost făcute la Vaslui, la lansarea proiectului „Spune NU hepatitei în Moldova”. „În momentul în care avem astfel de informații, este de datoria noastră să atragem atenția atât potențialilor consumatori, cât și medicilor din camerele de gardă ale spitalelor, care pot primi pacienți care au consumat etnobotanice de acest tip, pentru ca ei să știe la ce să se aștepte”, a afirmat Adrian Streinu Cercel.

Până în prezent, autoritățile de la Chișinău nu au comunicat nimic despre aceste țigări letale cu etnobotanice și nici despre înregistrarea unor decese în urma consumului acestui drog.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *