Selectați pagina

În Marea Britanie au început să incendieze antele 5G… Oare de ce?

În Marea Britanie au început să incendieze antele 5G… Oare de ce?

Furnizorii de rețele de telefonie mobilă din Marea Britanie au avertizat împotriva răspândirii teoriilor conspiraționiste „fără temei” care leagă pandemia globală de coronavirus cu reţeaua 5G (ce-a fost lansată în 2019), după ce mai multe videoclipuri au fost publicate pe rețelele de socializare. Iar aceste videoclipuri prezintă mai multe turnuri 5G care par a fi incendiate.

Serviciul de pompieri din West Midlands (Marea Britanie) a declarat că 8 pompieri au participat la stingerea unui incendiu (un turn de 70 de metri de telecomunicații din zona Sparkhill din Birmingham), dar un purtător de cuvânt a spus că n-a fost încă identificată cauza și nu s-a putut confirma dacă pe respectivul turn se afla o antenă 5G.

Un purtător de cuvânt al Poliției din West Midlands a declarat: „Suntem conștienți de un incendiu care a implicat o antenă de telefonie, dar așteptăm detalii suplimentare despre cauza incendiului”.

Mai multe videoclipuri care pretindeau că arătau turnuri 5G incendiate au fost postate pe o pagină de pe Facebook, care îi încurajau şi pe alții să facă același lucru. Pagina a fost creată joi, dar vineri a fost ştearsă de Facebook.

Mobile UK, organismul comercial care îi reprezintă furnizorii de rețele mobile, a declarat că anumite grupuri se folosesc de pandemia de Covid-19 pentru a răspândi zvonuri false și teorii conspiraţioniste despre siguranța tehnologiilor 5G. „Mai îngrijorător, unii oameni abuzează de lucrătorii noștri și aduc amenințări pentru deteriorarea infrastructurii 5G”, se arată într-un comunicat.

Sursa: https://www.bbc.com/news/uk-england-52164358

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii