Selectați pagina

În magazinele din ţară este interzisă distribuirea gratuită a pungilor de plastic

În magazinele din ţară este interzisă distribuirea gratuită a pungilor de plastic
Începând cu 1 ianuarie 2017, în magazinele din Moldova este interzisă distribuirea gratuită a pungilor de plastic, cu excepţia celor foarte subţiri.

Potrivit noii legi privind deșeurile, interdicția este introdusă în scopul prevenirii producerii deșeurilor și pentru a evita poluarea mediului înconjurător, scrie infomarket.md.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2018 vor fi introduse noi cerințe, mai stricte, pentru producerea și compoziția ambalajului. Astfel, ambalajul trebuie să respecte cerințele prevăzute referitoare la concentrarea metalelor grele. În lege sunt stipulate clar cerințele de bază și specifice de fabricare și cele privind compoziția ambalajului, cele de reutilizare a acestora, precum și ambalajelor reciclabile.

Totodată, din ianuarie 2020 va intra în vigoare prevederea referitoare la crearea unui centru de gestionare a deșeurilor periculoase, ce se va ocupa de distribuţia deșeurilor de poluanți organici persistenți sau deșeuri contaminate cu poluanți organici persistenți, ce urmează a fi reciclate, precum și deșeurile ce conțin mercur și cele periculoase care rezultă din dezmembrarea bateriilor și acumulatorilor, echipamentelor electrice și electronice, vehiculelor scoase din exploatare și exportul acestora pentru reciclare. Principalele prevederi ale noii legi privind deșeurile vor intra în vigoare după un an de la data publicării în Monitorul Oficial.

Sursa: trm.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *