Selectați pagina

În Liov a fost arsă biserica cu hramul Sf. Cneaz Vladimir

În Liov a fost arsă biserica cu hramul Sf. Cneaz Vladimir

Pe data de 3 februarie 2018, un grup de radicali au dat foc bisericii cu hramul Sf. Cneaz Vladimir din orașul Lvov din Ucraina (cel mai mare și cel mai important oraș odinvestul Ucrainei, o reședință a regiunii administrative cu același nume și cel mai important oraș din regiunea istorică Galiția, situat pe râul Poltva, la circa 80 km de frontiera cu Polonia).

Departamentul de protecție civilă din Liov (Administrația de Stat regională) a precizat că informațiile despre incendiu au parvenit aproximativ la ora 2:20.

Reamintim, că duminică, 28 ianuarie, forțe radicale, reprezentanți ai partidului politic „Libertate“ au desfășurat proteste în fața bisericii cu hramul Sf. Cneaz Vladimir, care aparține Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Arhiepiscopul de Liov și Galiția – Filaret a comentat incendierea bisericii din Liov și a făcut un apel la dragoste și reconciliere.

“În această seară, la ora 2:00, prin mâinile oamenilor radicali, o biserică ortodoxă a fost arsă. Ce sa întâmplat în Liov nu încape în conștiința oamenilor. Devine ciudat atunci când creștinii își exprimă poziția politică dând foc bisericii.

Trăim în secolul XXI, dar observăm că nimic nu s-a schimbat de la persecuția lui Hristos. Iisus Hristos a fost persecutat ieri, este persecutat astăzi și a fost persecutat mereu. Dar numai Hristos ieri, astăzi și pentru totdeauna, iar numele persecutorilor au dispărut de pe fața pământului. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Cu o încredere profundă în mila lui Dumnezeu, noi primim cercetarile Sale!

Îl Binecuvântez pe Protoiereul Vladimir împreună cu turma sa și Îl rog pe Domnul să-i liniștească pe copiii Săi. Îi chem pe toți la dragoste , reconciliere, armonie și unitate în Iisus Hristos “, a spus Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

 

Sursa: https://glavnovosti.com/

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке