Selectați pagina

În India în cadrul unui festival păgîn au murit 12 oameni

În India în cadrul unui festival păgîn au murit 12 oameni

Cel puţin 12 oameni au murit în statul indiat Maharashtra, în timpul festivalului “zeului” Ganesa, cînd participanţii au scufundat în apă figurine din argilă ale acestei “zeităţi”.

Cel mai multe decese s-au înregistrat în oraşul Pune, unde au murit patru oameni, relatează RIA Novosti cu trimitere la agenţia de ştiri IANS.

Festivalul “zeului” hindus cu cap de elefant al înţelepciunii şi bunăstării se sărbătoreşte în lunile august şi septembrie.

Anul acesta festivalul a început pe data de 5 septembrie. În conformitate cu tradiţiile hinduse, participanţii cumpără figurine din argilă ale “zeului” Ganesa (statuetă cu chip de om şi cap de elefant), se închină lor timp de cîteva zile, după care le scufundă în apă – cel mai des în rîuri sau lacuri, pînă cînd argila se dizolvă în apă.

Începînd cu data de 25 august, autorităţile au luat măsuri de securitate, implicînd poliţia, pompierii, paza de coastă şî alte servicii. În Maharashtra ceremonia de scufundare a statuietelor, ca regulă are loc în a 11 zi a festivalului (în alte regiuni durata festivalului diferă).

În India periodic în timpul ceremoniilor religioase, îndeosebi a celor dedicare “zeului” Ganesa şi “zeului” soarelui Surya, mor zeci de oameni şi anume în timpul ceremoniei “scăldării” idolilor. Anul trecut pe tot parcursul desfăşurării festivalului Ganesa, au murit 28 oameni, iar încă 21 au murit în timpul festivalului Surya.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.