Selectați pagina

In India a fost publicat un manual scolar, in care Iisus Hristos e numit “diavol”

In India a fost publicat un manual scolar, in care Iisus Hristos e numit “diavol”

Crestinii au cerut autoritatilor sa isi ceara scuze si sa elimine imediat manualul din scoli.

New Delhi. In manualul scolar editat in Vestul Indiei, Iisus Hristos e numit “diavol”. Ministrul Educatiei din provincia Gujarat a promis, datorita numeroaselor proteste din partea crestinilor, ca acest manual va fi scos din scoli in viitorul apropiat, ne anunta agentia de stiri poloneza ekai.pl

Avocatul Subramaniam Iyer, care a fost cel dintii care a observat ofensa la adresa crestinilor din manualul scolar, a declarat ca existenta unor astfel de manuale e absolut inacceptabila, si ca acestea trebuie imediat scoase din procesul educational. El a adaogat ca, in opinia sa, aceste formulari si blasfemii nu numai ca sunt o insulta adusa crestinilor, dar ar putea duce la tensiuni in societate, astfel creind probleme serioase securitatii si ordinii din tara.

Comentind acest incident, un activist al apararii drepturilor crestinilor, a declarat ca insulta privitor la Iisus Hristos, tolerata in manualele scolare, spune mult despre cei responsabili de “formarea constiintei, caracterului si construirea viitorului copiilor indieni”. Acest activist a chemat la “scoaterea imediata a acestui manual din scoli si pedepsirea celor vinovati”, iar autoritatilor le-a recomandat sa isi ceara scuze de la comunitatea crestina.

Sursa: aparatorul.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *