Selectați pagina

În iad din propria iniţiativă… În Elveţia a fost eutanasiat un om de ştiinţă de 104 ani

În iad din propria iniţiativă… În Elveţia a fost eutanasiat un om de ştiinţă de 104 ani

Medicii din Elveţia au efectuat o procedură de eutanasiere a omului de ştiinţă David Goodall, care avea 104 ani, şi care a zburat anume pentru aceasta din Australia, unde eutanasia e interzisă încă, anunţă canalul tv australian ABC.

Potrivit acestui canal tv, Goodall a murit prin suicid / eutanasie joi, 10 mai, în una din clinicile oraşului elveţian Basel. Medicii i-au injectat pacientului un preparat otravă, după care acesta a murit. CNN a publicat poze a camere unde omul de ştiinţă şi-a petrecut ultimele clipe din viaţă, înainte de a merge în iad pentru totdeauna.

Înainte de a ajunge în Elveţia, omul de şţiinţă şi-a vizitat rudele din Franţă şi a petrecut împreună cu ei un week-end. Luni, 7 mai, el a sosit în Elveţia, unde înainte de operaţie a ţinut o conferinţă de presă, în care şi-a afirmat intenţia de a se sinucide.

Decizia de a se sinucide, profesorul o explică prin faptul că în ultimii ani viaţa sa a încetat să-i mai aducă bucurie. El nu mai poate merge, şi e impus să se deplaseze cu ajutorul unui scaun cu rotile. În plus văzul său s-a deteriorat foarte mult.

L-a întrebarea jurnaliştilor ce muzică şi-ar dori să asculte înainte de a muri, Goodall a răspuns că ar vrea să asculte un fragment din Beethoven din “Oda bucuriei”.

David Goodall s-a născut în anul 1914 în Londra. Din anul 1948 a locuit în Australia. Spre deosebire de alţi oameni care s-au hotărît să se eutanasieze, Goodall nu avea vre-o boală incurabilă sau în stadiu final.

Familia sa a anunţat că se mîndresc cu decizia sa. Iar între timp Asociaţia Medicală din Australia a numit cele întîmplate cu acest profesor, un precedend “periculos”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *