Selectați pagina

În Georgia Biserica atrage atenţia asupra pericolului legalizării şi cultivării marijuanei de către autorităţi

În Georgia Biserica atrage atenţia asupra pericolului legalizării şi cultivării marijuanei de către autorităţi

Sfântul Sinod al Bisericii Georgiei și-a exprimat, recent, îngrijorarea față de problema narcoticelor în țară.

Astfel, Sfântul Sinod consideră că autoritățile trebuie să ia “cele mai stricte măsuri legale” privind traficanții și dealerii de droguri. Membrii Sinodului au reamintit că, în prezent, Consiliul Constituțional examinează abolirea sancțiunilor administrative pentru posesia unei cantități de marijuana mai mică de 70 de grame.

Anterior, Consiliul Constituțional a recunoscut că nu mai este în vigoare articolul din Codul Penal Georgian care prevedea pedeapsa cu închisoare pentru achiziționarea sau deținerea unei cantități de până la 100 de grame de marijuana pentru consum personal.

Având în vedere cele de mai sus, Sinodul consideră că actuala revizuire legislativă “înseamnă de fapt legalizarea marijuanei”. În cele din urmă, acest lucru creează baza legală pentru cultivarea marijuanei în Georgia, ceea ce este absolut inacceptabil. În plus, autorizarea producerii de canabis înseamnă de fapt legalizarea traficului de droguri, ale cărei consecințe vor fi mai grave pentru țară”, se arată în declarație.

Sfântul Sinod consideră că o serie de măsuri concrete ar trebui să urmeze să fie luate de către autoritățile țării:

  • crearea de centre de reabilitare pentru persoanele dependente de droguri,
  • implicarea activă a mass-mediei în popularizarea unui stil de viață sănătos și în schimbarea opiniei publice privind consumul de droguri,
  • crearea unui curs special în școli pentru a le explica copiilor și adolescenților că drogurile sunt periculoase pentru sănătate,
  • măsuri mai stricte pentru deținerea ilegală și traficul de droguri. S-a menționat, aici, traficul de droguri în locuri publice și, de asemenea, printre adolescenți. Având în vedere experiența europeană, problema tratării celor dependenți de droguri trebuie soluționată.

Sfântul Sinod al Bisericii Georgiei a examinat, în aceste zile, problema respectării canoanelor bisericești privind persoanele care au decedat în urma abuzului de droguri. Sfântul Sinod a încredințat o comisie specială cu sarcina de a rezolva această problemă.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.