Selectați pagina

In Franta mii de bebelusi s-au nascut cu malformatii, dupa ce mamele au luat tratament pentru epilepsie

In Franta mii de bebelusi s-au nascut cu malformatii, dupa ce mamele au luat tratament pentru epilepsie

In Franta peste 4.000 de copii s-au nascut cu anomalii grave dupa ce mamele au luat ca tratament pentru epilepsie valproat de sodiu, au anuntat autoritatile franceze citate de The Telegraph.

Medicamentul, care este prescris in Franta si pentru tratarea tulburarii bipolare, a fost administrat la aproape 100.000 de femei insarcinate intre anii 1967 si 2016, potrivit unui raport al Agentiei Nationale a Medicamentului din Franta (ANSM).

Medicamentul este cel mai des prescris pentru tratarea tulburarii bipolare si pentru epilepsie

Comercializat in Franta sub numele de Depakine pentru tratarea epilepsiei si Depakote sau Depamide pentru tratarea tulburarii bipolare, este unul dintre medicamentele cele mai eficiente si cele mai des prescrise pentru tratarea crizelor epileptice.

Parintii copiilor afectati acuza guvernul francez si producatorul, Sanofi

Parintii copiilor afectati acuza guvernul francez si producatorul, Sanofi, ca au „intarziat” sa avertizeze asupra efectelor secundare, desi riscurile acestui tratament asupra fatului sunt cunoscute inca din 1980.

O parte dintre familiile copiilor afectati au intentat proces companiei, acuzand-o ca nu i-a avertizat „adecvat” despre riscuri.

Dominique Martin, directorul general al ANSM, a declarat la o televiziune franceza ca „a existat o intarziere in informarea mamelor si a familiilor.”

Sursa: digi24

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *