Selectați pagina

În Franţa 90.000 de membri al forţelor de ordine s-au pregătit de ”război”

În Franţa 90.000 de membri al forţelor de ordine s-au pregătit de ”război”

Autorităţile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai forţelor de ordine, inclusiv aproximativ 8.000 ofiţeri şi 12 vehicule blindate la Paris, înaintea noii serii de proteste de sâmbătă, organizate de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi, scrie mediafax.ro

O armată întreagă a fost mobilizată în Franţa înainte de protestele violente: 90.000 de membri al forţelor de ordine s-au pregătit de ”război”

O serie de muzee, inclusiv Luvru, cât şi Turnul Eiffel au fost închise înainte de protestele antiguvernamentale de sâmbătă, relatează postul BBC News.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declarat că se aşteaptă la o prezenţă mai redusă la protestele de sâmbătă comparativ cu cele de weekendul trecut, estimând aproximativ 10.000 de manifestanţi.

„Zece mii nu sunt poporul – nu sunt Franţa”, a declarat ministrul.

După două săptămâni în care au fost blocate şosele, sâmbăta trecută, la Paris, protestele au devenit cele mai violente din ultimii 50 de ani. Franţa a fost şocată de imaginile care au surprins protetatari cu cagule îm confruntări cu forţele de ordine. Arcul de Triumf a fost vandalizat.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbăta trecută la protestele organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai. Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul francez de Interne.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *