Hepatita A se transmite, de obicei, pe cale fecală-orală, ceea ce înseamnă că o persoană ingerează cumva fecale contaminate de la o persoană infectată.

ÎN CURÂND VOR INTERZICE ȘI FRUCTELE PROASPETE?! Căpșunile ar putea avea legătură cu un focar de hepatită în SUA și Canada

ÎN CURÂND VOR INTERZICE ȘI FRUCTELE PROASPETE?! Căpșunile ar putea avea legătură cu un focar de hepatită în SUA și Canada

Autoritățile americane și canadiene de reglementare în domeniul alimentar investighează un focar de hepatită A care ar putea fi legat de căpșunile organice proaspete.

Fructele au fost vândute sub mărcile FreshKampo și H-E-B.

Produsele au fost disponibile la diverși comercianți cu amănuntul din SUA, inclusiv Aldi, Kroger, Safeway, Walmart și Trader Joe’s, între 5 martie și 25 aprilie.

În SUA, 17 persoane s-au îmbolnăvit – 15 în California și câte una în Minnesota și Dakota de Nord, potrivit US Food and Drug Administration (FDA).

Douăsprezece dintre cei care s-au îmbolnăvit au fost spitalizați.

În Canada, căpșunile au fost vândute în Alberta și Saskatchewan între 5 și 9 martie.

Zece cazuri și patru spitalizări au fost raportate în ambele provincii, potrivit Agenției canadiene de inspecție alimentară și Agenției de sănătate publică din Canada.

Sursa: https://news.sky.com/story/strawberries-may-be-linked-to-hepatitis-outbreak-in-us-and-canada-12624509