Nu am crezut ca o sa ajung vreodată sa-mi ia temperatura un lucrător comercial sau un bodyguard pe casa scării, sau o secretara!

Și sa-mi fie condiționata intrarea intr-o instituție in funcție de cum m-a măsurat un aparat manipulat de o persoana care nu are niciun fel de pregătire medicală!

Ce e nebunia asta?! In curand, bodyguardul o sa ne pună și diagnostic! Sa stabilească dacă suntem bolnavi sau nu!

Și ce credem ca demonstram cu asta?! Temperatura crescută a corpului poate avea multe cauze, și probabil ca le știți fiindcă se tot discuta despre aceste lucruri!

Cum ar mai fi ca femeile sa se disculpe și sa-i explice bodyguardului cu termometrul in mâna ca ele sunt la ovulatie? De fata cu inca 2-3 gura-casca, care asista curioși, bucuroși ca au descoperit o “infractoare” care vrea sa între in clădire încălcând regulile!

Unde este GDPR aici?!

Una dintre clinicile noastre stomatologice se afla intr-o clădire de birouri. Mulți pacienți vin in urgente cu Infecții și edem (umflatura) și adeseori febra. Dacă nenea bodyguard de la receptia clădirii ii măsoară temperatura și este peste 37 grade, ce face? Suna la DSP?! In timp ce omul suferă și are nevoie de tratament stomatologic de urgenta, noi nu-l lăsam sa între la dentist, ci îl trimitem sa facă testul covid? Pe bune?!

In clinicile noastre, înainte de orice tratament sau consultație aplicate pacientului cerem acordul SCRIS al acestuia, cu tot cu semnătura. Avem implementate proceduri GDPR prin care accesul este restricționat la datele personale ale pacientului, la situația lui medicală, etc.

Și așa este normal sa fie! Doar personalul medical va poate consulta și va poate verifica diverși parametri, cum ar fi tensiunea arterială, temperatura, etc. Și cu acordul vostru, bineînțeles!

Iar la datele respective NU ARE ACCES ORICINE!

Ori acum, orice lucrător comercial va poate verifica medical, in văzul tuturor, și notează pe o foaie volanta, pe care o poate citi oricine, temperatura corpului vostru!

Iar dacă aceasta temperatura depășește 37 de grade, urmează un moment jenant, in care ești privit ca un infractor, iti este interzisă intrarea in instituția respectiva, iar cei din jur te pot privi cu teama, ca pe un potențial pericol pentru sănătatea lor. Iar tu poate ai doar o infectie la măsea.

Ajungem sa ne temem și sa ne fie rusine de temperatura propriului corp, pentru ca se pot crea situații jenante nejustificate.

O alta măsura pentru depistarea bolnavilor nu se putea găsi?!

DR. CRISTINA OBREJA

Sursa: Blogul Lumină pentru candela din suflet