Noua mișcare socială se pregătește deja să organizeze prima sa acțiune – “Pentru moralitate”.

Noua mișcare socială se pregătește deja să organizeze prima sa acțiune – “Pentru moralitate”.

Sîmbătă în centrul capitalei se va desfășura o acțiune de protest împotriva marșului planificat în această zi a gay-lor și lesbienelor din Moldova și de peste hotarele ei.

În timp ce în Europa transsexualul Conchita Wurst își sărbătorește victoria, în Moldova se  consolidează mișcarea ”Zero Toleranță”. Scopul mișcării – protejarea minorilor din Republica Moldova de propaganda relațiilor sexuale netradiționale. Alte obiective ale comunității sînt combaterea bădărăniei și a corupției.

Noua mișcare socială se pregătește deja să organizeze prima sa acțiune – “Pentru moralitate”. Astfel, toți doritorii sînt invitați pe data de 17 mai să vină în Piața Marii Adunări Naționale pentru “a apăra simbolurile noastre naționale de provocările minorităților sexuale care doresc să denigreze valorile noastre”.

Totodată, mișcarea respectivă accentuează că se opune categoric violenței. Apelul la participarea la acțiunile mișcării este plasat pe pagina sa din rețelele sociale.

Amintim că din data de 13 mai pînă pe data de 18 mai în Moldova se desfășoară al XIII-lea Festival al ”comunității lgbt”. După cum a menționat A. Marcicov, președintele centrului de informare ”GenderDoc-M”, membrii comunității lgbt intenționează de această dată “să iasă din dulap și fără să-și ascundă esența, să trăiască în armonie cu sine și cu lumea înconjurătoare”.

Sursa: point.md

Nota redacţiei Apărătorul:

Nici azi pînă la sfîrşitul zilei nu s-a anunţat despre locul petrecerii „marşului minorităţilor”. Potrivit unor surse neoficiale din cadrul primăriei, această ruşinoasă procesiune se va petrece pe o porţiune de vreo 10-20 metri pentru a fi făcute cîteva foto şi video spre prezentare occidentului.

Mai apoi se vor împrăştia cu toţii repede, fiindu-le frică de răfuiala fizică din partea Chişinăuienilor. Ultimele zile site-ul lgbt e pestriţ de stiri care denotă tot mai multe agresiuni faţă de gay. Atît in rutiere, taxi sau magazine, oamenii cu curaj îi mustră, batjocuresc sau chiar aruncă cu pietre in urma lor. Măcar aşa se apara moldoveanul de „farfacari”.

Zilele acestea insă, reţelele de socializare au fost invadate de apeluri, video, foi volante şi informaţii privind parada minorităţilor sexuale din 17 mai. Să fie oare o acţiune de autoorganizare a poporului, un început de trezvie naţională?

Nu cunoaştem vreun organizator, deci am vrea să credem că este o reacţie benevolă şi spontană a cetăţenilor acestei Ţări!

Zero toleranta