Selectați pagina

În centrul Moscovei arheologii au descoperit fundaţiile a patru biserici

În centrul Moscovei arheologii au descoperit fundaţiile a patru biserici

Lăcaşurile au fost construite în secolele XVI-XVII. 
MOSCOVA. În centrul Moscovei, arheologii au descoperit fundaţiile a patru biserici, scrie site-ul primăriei capitalei ruseşti.

Acestea sunt: Biserica cu hramul  Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Biserica Pogorârii Sfântului Duh, Biserica Sf. Nicolae și Biserica Schimbării la Faţă  a Mântuitorului, în Pushkar. Ele au fost demolate în anii 1920-1930.
„De asemenea, au fost găsite fântâna din timpul Ecaterinei a II-a,  bijuterii pentru femei  și  zăbrele pentru ferestre din secolele XIX-XX“, – adaugă ei. Descoperirile au fost făcute în timpul realizării programului „Strada mea“.

Templele au fost construite în secolul al XVI-XVII.  Rămășițele fundațiilor au fost găsite în zona Lubianka (Piaţa Vorosţovo), Bulevardul Sretenka și Bulevardul Gogol.

De asemenea, în timpul lucrărilor pe lângă casa de pe  Sretenka 26 de specialiști au găsit o fântână, care făcea parte din apeductul, construit la ordinul Ecaterinei a II. Acesta a fost primul apeduct din Moscova, destinat folosinţei publice, – se adaugă în mesaj.

Printre descoperirile unice de pe Sretenka se găseşte şi o bijuterie fino-ugrică „zângănitoare“ din secolele X-XII. Este o bijuterie femeiască din bronz de aproximativ 4 cm în lungime și de 2 cm lăţime . A primit asemenea denumire din cauza sunetului emis în timpul mişcării ei. În partea inferioară a bijuteriei sunt fixate două clopoţele. În timpul mişcării ele sună.

În imagine: Biserica cu hramul Schimbarea la Faţă a Mântuitorului din Pushkar.

Sursa: Ria Novosti

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *