Selectați pagina

În ce locuri va fi Iinterzis sau permis fumatul

În ce locuri va fi Iinterzis sau permis fumatul

nu fumatuluiParlamentul a votat pachetul de modificări legislative antu-tutun pe 18 iulie 2015, iar o mare parte dintre ele deja au intrat în vigoare pe data de 17 septembrie 2015.

Cele mai mari modificări intrate în vigoare țin de locurile de fumat, vânzările produselor de tutun aproape de instituțiile de învățământ și cele medico-sanitare, vânzarea țigărilor cu aromate etc.

Cu toate acestea, principalele modificări care țin de interzicerea fumatului în spații închise și semiînchise intră în vigoare abia pe 31 mai 2016. Fumătorii înrăiți trebuie să mai știe că va fi interzis fumatul și în stațiile de transport public şi la distanţa de 10 metri de acestea, pe stadioane şi arene în timpul evenimentelor, scrie Realitatea.md.

Începând cu 1 ianuarie 2016 va intra în vigoare prevederea legată de interzicerea totală a publicităţii la ţigări sau formă de promovare a fumatului, iar peste trei ani va intra în vigoare prevederea ce ţine de afişarea pictogramelor pe pachetele de ţigări. Din data de 1 ianuarie 2018, producătorii de țigări vor fi obligați să publice pe pachetele de ţigări avertizări despre dauna fumatului, însoţite de pictograme.

Amenzile pentru fumatul în locurile interzise sunt indicate în Art.91 (1) al Codului Contravențional.

Sursa: realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.